Volledig scherm
Foto ter illustratie © Politie Boxmeer

Politie treft hennepkwekerijen aan in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft dinsdag twee hennepkwekerijen aangetroffen in Bergen op Zoom. In totaal deed de politie onderzoek op vier locaties.

Op drie locaties werd daadwerkelijk een werkende hennepkwekerij aangetroffen, met in totaal 918 hennepplanten. Twee locaties waren aan de Heiningen in Bergen op Zoom. In een kwekerij stonden 412 bijna oogstrijpe hennepplanten en er werden aanwijzingen gevonden dat er eerder geoogst was. In de andere kwekerij in de straat stonden 84 hennepplanten.

Ook in Sint-Maartensdijk werd een hennepkwekerij aangetroffen. In een voormalig café aan de Markt werden in twee ruimtes in totaal 422 hennepplanten gevonden. En in een woning aan de Huisakker in Schijf bleek dat er vermoedelijk een hennepkwekerij had gezeten, maar dat deze al was ontmanteld en de woning teruggebracht was in een bewoonbare staat.

Geen aanhoudingen

Er is niemand aangehouden. In alle panden bleek sprake te zijn diefstal van stroom en alle panden zijn inmiddels afgesloten van het elektriciteitsnetwerk. De kwekerijen zijn geruimd en alle hennepplanten en goederen die voor de hennepkweek bestemd zijn, zijn vernietigd.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom