Volledig scherm
Het bruidspaar arriveert met de politieauto © Politie

Politie redt huwelijk bruidspaar na pech op A58

VIDEOWOENSDRECHT / WEMELDINGE - De politie van Bergen op Zoom zag deze week een opvallend pechgeval langs de A58 bij Woensdrecht. De auto van een bruidspaar dat ging trouwen in Wemeldinge was stilgevallen. De agenten brachten het echtpaar daarop snel met hun dienstauto naar de trouwlocatie. 

"Eenmaal bij het pechgeval stond een aanstaand bruidspaar wel heel beteuterd te kijken", schrijft de politie op Facebook. Het echtpaar moest om 14.15 uur gaan trouwen en hun auto had het begeven. 

De agenten zagen dat ze nog 25 minuten hadden om van Woensdrecht in Wemeldinge te raken en besloten het echtpaar zelf te brengen. "En zo werd onze dienstauto tijdelijk omgetoverd tot trouwauto."

Ze arriveerden om 14.10 uur bij brasserie Schoudee in Wemeldinge en het bruidspaar kon alsnog op tijd trouwen. "We hebben een prachtige dag gehad," schrijft de bruid Loïs Vernhout op Facebook, "zeker dankzij de professionele en snelle hulp van deze agenten! Onze dank is groot en dit verhaal is er een om te blijven herinneren en delen!"

De politie deelde een filmpje van de aankomst in Wemeldinge op Facebook. Op de beelden is te zien hoe familie en vrienden lachen wanneer de bruid uit de politieauto stapt. Iemand roept daarbij snedig: "Je wilde toch een auto met chauffeur?"

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom