Volledig scherm
© Thinkstock

Politie pakt brute straatovervaller Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een 33-jarige scooterrijder uit Halsteren wordt door de politie in verband gebracht met enkele brute straatroven en een paar pogingen daartoe.

De verdachte werd zaterdagavond rond tien uur aangehouden aan de Gertrudisboulevard in Bergen op Zoom. Vlak daarvoor waren een 49-jarige vader en zijn 15-jarige dochter tussen geparkeerde auto’s met een mes bedreigd aan de Korenmarkt, waar een worseling ontstond en de onbekende overvaller uiteindelijk rennend op de vlucht sloeg. 

Drie vrouwen

Eerder dit weekend werden drie vrouwen door een straatrover op een scooter gewelddadig belaagd. Vrijdagavond aan het eind van de middag werd bij een 60-jarige vrouw een tas van haar schouder gerukt toen ze van haar werk naar haar auto liep. Dat gebeurde aan de Van Konijnenburgweg. Haar overvaller verdween op een scooter richting winkelcomplex De Zeeland. Later - nadat de vrouw de straatrover zelfs nog voorbij had zien rijden - bleek dat hij met haar bankpasje had gepind. 

Geweld

Zaterdag gebeurde rond één uur 's middags een soortgelijke scooter-overval. Een 53-jarige vrouw werd beroofd van een tas met portemonnee en bankpassen door een verdachte met een vergelijkbaar signalement. Ook haar tas werd plots van de schouder getrokken. Daarbij liep het slachtoffer letsel op. Met de bankpassen werden even later goederen afgerekend.

Letsel 

Aan het eind van zaterdagmiddag werd een 61-jarige vrouw die in de Bergse Kloosterstraat liep, aangevallen door een scooterrijder. Hij wist de tas te grijpen, maar het hengsel brak, waarna de onbekende er vandoor scheurde. De vrouw liep verwondingen op. Een vriendin die erbij was kon de politie een signalement geven.

Op basis van al die getuigenissen en de duidelijke overeenkomsten die er volgens een woordvoerder zijn, hoopt de politie met de aanhouding van de 33-jarige Halsternaar de juiste te pakken te hebben.  

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom