Volledig scherm
© Christian Traets - MaRicMedia

Politie: Mogelijk wijken drugsfabrikanten uit richting West-Brabant en Zeeland

MIDDELBURG – De politie sluit niet uit dat fabrikanten van synthetische drugs mogelijk uitwijken naar Zeeland en West-Brabant vanuit hun ‘thuisland’, het gebied rondom Tilburg en Breda.

De vondst, de afgelopen dagen, van grote hoeveelheden grondstoffen voor de fabricage van die drugs n Rilland en Kloetinge en een laboratorium in de wijk Borgvliet in Bergen op Zoom kunnen aanwijzingen zijn voor dat uitwijken. Maar de politie kan ook niet uitsluiten dat het niet gaat om uitwijken maar om een gebiedsuitbreiding.

Één miljard XTC-pillen
​Donderdag trof de politie in een vrachtwagen bij Rilland een enorme hoeveelheid grondstoffen aan voor de fabricage van één miljard xtc-pillen. En zondag vonden agenten, na weer een tip, in het buitengebied bij Kloetinge een kleine vrachtwagen met grondstoffen voor de fabricage van synthetische drugs aan, afval en een tabletteermachine. Volgens Willem-Jan Uijtdehage van de politie is het zeer uitzonderlijk om zo’n machine aan te treffen waarmee pillen daadwerkelijk worden geperst. ,,Die treffen we maar een enkele keer aan.”

De vondst van de twee voertuigen met grondstoffen voor die drugs in Zeeland vindt Uijtdehage opmerkelijk. Ook als er rekening mee gehouden wordt dat de vrachtauto bij Rilland daar al een half jaar daar stond. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de beide auto’s.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom