Volledig scherm
PREMIUM
Op 29 januari kwamen drie laboranten uit Eindhoven om het leven in een drugslab in Hechtel-Eksel in België. Het nu opgerolde netwerk is volgens de politie verantwoordelijk voor dit lab. © BELGA

Politie: bende schoonzoon Otto zat achter dodelijk lab in Hechtel-Eksel

GEFFEN - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten om het leven kwamen.

Het criminele netwerk, waarvan nu in totaal zestien verdachten zijn opgepakt, zit ook achter een amfetaminelab dat in juli in Esch in Brabant werd opgerold, aldus de politie. Dat lab, met een grote 1.000 liter productieketel, zat verstopt in een kelder van een woning. Dezelfde maand ontdekt de politie in Rilland in Zeeland een opslag van drugschemicaliën, laboratoriumspullen en resten van mdma, de werkzame stof in xtc.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom