Volledig scherm
Sam en Femke op privébeeld. Let op: dit is geen beeld van tijdens of na de vermissing © Privéfoto

Politie: 'Aangehouden man vermissingszaak Femke en Sam belde niet zelf'

BERGEN OP ZOOM - De man die is aangehouden in de vermissingszaak rond de 16-jarige Sam Bruijs en Femke Lucas uit Bergen op Zoom, heeft niet zelf de politie gebeld. De 34-jarige man verklaarde dat hij dat wel had gedaan, meldt de Portugese krant Correio da Manhã op basis van het politieverhoor. Maar de politie in Nederland herkent zich niet in die verklaring.

Volgens woordvoerster Mireille Aalbers van de Brabantse politie is de man aangehouden omdat hij juist niets zou hebben gedaan om de minderjarige meisjes terug te brengen bij de ouders, terwijl hij had kunnen weten dat ze werden vermist. "Er is in Spanje en Portugal heel veel aandacht geweest voor deze zaak. We kregen ook heel veel tips van Nederlanders die daar wonen.''

Tipgever
De tipgever die de politie op het goede spoor zette, was iemand anders. Een Nederlander die in Albufeira woont, zag de man vrijdagavond in het bijzijn van de meiden en belde meteen met de Brabantse politie. De informatie die hij gaf, was zo gedetailleerd dat de politie al snel wist te achterhalen om wie het ging.

De 34-jarige man is aangehouden in verband met betrokkenheid bij de vermissing van de meisjes. Hij wordt ervan verdacht dat hij de meisjes heeft onttrokken aan het gezag van hun ouders. Nederland heeft om de uitlevering van de man gevraagd.

Terug in Brabant
Sam en Femke werden sinds dinsdag vermist. Ze waren naar Malaga gevlogen en doken later op in Portugal. Ze zijn inmiddels herenigd met hun ouders. Een woordvoerster van de gemeente Bergen op Zoom bevestigde maandagochtend dat de tieners weer in Nederland terug zijn.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom