Volledig scherm
Verkiezingsposters in Hoogerheide. © Vincent Krijtenburg

Politici uit Woensdrecht vragen aandacht voor Tweede Kamerverkiezingen

HOOGERHEIDE - De Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart zijn niet alleen een landelijke aangelegenheid. Ook de plaatselijke afdelingen van de politieke partijen stropen de komende weken hun mouwen op om hun partij te promoten. Zo ook in de gemeente Woensdrecht.

Bij de Woensdrechtse VVD hebben ze Robbert Mouwen aangesteld als campagneleider. De Posters hangen inmiddels aan de borden en een paar weken voor de verkiezingen gaan de Woensdrechtse VVD'ers zich posteren bij de supermarkten in de Woensdrechtse kernen om daar flyers uit te delen.

VVD raadslid Henk Kielman zegt dat er twee weken voor de verkiezingen nog een tandje wordt bijgezet. "Op naar de 50 zetels", roept hij strijdlustig. Bij de Woensdrechtse D66 afdeling hebben ze er zin in. "Onze hele club is enthousiast om de straat op te gaan", zegt de Woensdrechtse partijvoorzitter Gerhard Horstink.

"De posters hangen op de verkiezingsborden en we gaan ook nog stevig flyeren. En op maandag 6 maart doet de D66-bus Hoogerheide aan". Of al die acties extra stemmen opleveren voor de partij weet Horstink niet. "We willen vooral iedereen wakker schudden dat er op 15 maart verkiezingen zijn en de Woensdrechtenaren stimuleren om naar het stemhokje te gaan".

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom