Volledig scherm
PREMIUM
Grote drukte tijdens het EK veldrijden 2015 in Huijbergen. Op 12 en 13 januari vindt daar het NK 2019 plaats. Het lokale wielercomité hoopt op veel volk wanneer Mathieu van der Poel op zoek gaat naar zijn vijfde elite-titel op rij. © Marcel Otterspeer / het fotoburo

‘Poeleke’ trekpleister voor vijfde NK veldrijden in Huijbergen

HUIJBERGEN - Met een vernieuwd parcours, gratis entree en Mathieu van der Poel als topfavoriet hoopt de organisatie van het NK veldrijden in Huijbergen 12 en 13 januari op een massa volk.

Crosswonder Van der Poel, momenteel op trainingskamp in Spanje, is al het NK-parcours al komen verkennen, weet Jeroen van Wezel van Wielercomité Huijbergen. ,,Het leuke van Mathieu is dat ie dan gewoon stopt om met jonge gasten op de foto te gaan. We denken dat er ook Vlaamse veldritfans uit de grensstreek vanwege hem niet naar het Belgisch kampioenschap gaan, maar naar het NK komen.” 

  1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
    PREMIUM

    Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

    BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom