Volledig scherm
PREMIUM
De Geldmaat in de gevel van de MCD-supermarkt in de wijk Meilust in Bergen op Zoom is het doelwit geworden van een plofkraak. De schade aan de pui viel mee, er zit tijdelijk een plaat op de muur in afwachting van een nieuw exemplaar. © Peter de Brie

Plofkraak bij geldautomaat verbaast eigenaar MCD-supermarkt, schade blijft beperkt

BERGEN OP ZOOM - Eigenaar Peter Ernest van de MCD-supermarkt aan de Bloemendaal is amper nog geschrokken van de tweede plofkraak dit jaar bij zijn zaak. ,,Ik ben vooral verbaasd dat ze het blijven proberen terwijl die moderne pinautomaten heel goed beveiligd zijn.”

Volledig scherm
Rechts het MCD-pand in Bergen op Zoom waar de door een plofkraak getroffen Geldmaat tijdelijk is verwijderd, links de pinautomaat bij de buren van ABN AMRO, die in januari doelwit was van een explosie die veel meer schade aanrichtte. © Peter de Brie

Begin januari zat Ernest, die vlakbij zijn winkel woont, nog rechtop in bed toen bij de buren van ABN Amro de geldautomaat werd opgeblazen en er tot in de Meilustweg ruiten sneuvelden. Donderdagochtend was de nieuwe Geldmaat in de gevel van zijn eigen MCD-pand, nauwelijks tien meter verderop, het doelwit van een plofkraak.

  1. Bergse atlete Joleen Jansen presenteert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’
    PREMIUM

    Bergse atlete Joleen Jansen presen­teert boek: ‘Hardlopen was een vlucht voor me’

    BERGEN OP ZOOM - In kantine d’n Assieschuif bij atletiekvereniging Spado op Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom wordt zondag een boek gepresenteerd met als titel ‘Ken je me?’ Het is geschreven door Joleen Jansen-Melse (67), in de hardloopwereld bij velen bekend als Joleen Jansen. Onder de vlag van AV Spado boekte de atlete uit Bergen op Zoom jarenlang zowel regionaal als landelijk menig succes. In haar debuut als schrijfster toont zij zich van een heel andere kant.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom