Volledig scherm
Leerlingen van de Meulenrakkers planten bomen in Calfven. © Pix4Profs/Tonny Presser

Plek met lelijke wildgroei wordt mooi hoekje

CALFVEN - In buurtschap Calfven, tussen Ossendrecht en Hoogerheide, verzamelde zich gisterochtend een twintigtal gele hesjes. Niet om te protesteren maar om bomen te planten in verband met de Nationale Boomfeestdag.

In veel plaatsen in Nederland werd het planten van bomen door het slechte weer geannuleerd, maar in de gemeente Woensdrecht ging de schop wel in de grond om vijf bomen te planten. ,,Onze jeugd kan wel tegen een beetje wind en regen", vertelde wethouder Jeffrey van Agtmaal.

Wildgroei

De bomen werden geplant door de leerlingen van groep 8A van basisschool de Meulenrakkers uit Ossendrecht. Ze kregen daar bij ondersteuning van de wethouders Jeffrey van Agtmaal, Lars van der Beek, Hans de Waal en een drietal medewerkers van de Buitendienst.

De vijf bomen werden geplant op de hoek Calfven/Trambaan. Een stukje grond waar voorheen alleen maar wat lelijke wildgroei stond. ,,We gaan hier een mooi hoekje van maken", vertelde Van Agtmaal. Hij keek alvast in de toekomst. ,,Over een jaar of vijftig kun je je kinderen en kleinkinderen vertellen: die boom heb ik nog mee helpen planten."

Koker in de grond

Als bewijsmateriaal werd bij een van de bomen een koker in de grond gestopt met daarin een briefje met de namen van de kinderen die gisterochtend de bomen hebben geplant.

Voor de kinderen was er gisterochtend ook nog een cadeautje in de vorm van een boekje en een poster over verschillende soorten bomen. ,,Als je dit boek goed doorleest, weet je hoeveel verschillende soorten er bomen er zijn, en welke bomen er allemaal in onze gemeente staan", zei Van Agtmaal richting de kinderen.

De bomen die gisterochtend zijn geplant zijn inheemse esdoorns ofwel de Acer. Deze bomen kunnen tot 8 meter hoog worden en krijgen grote bladeren.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom