Thea van Dijk (links) en Joyce Beckker willen op verschillende plekken een monument plaatsen voor ongeboren en doodgeboren kinderen.
Volledig scherm
Thea van Dijk (links) en Joyce Beckker willen op verschillende plekken een monument plaatsen voor ongeboren en doodgeboren kinderen. © peter van trijen/pix4profs

Pleidooi voor stiltemonumenten voor ongeboren kinderen

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - Geen overlijdensakte, geen begraafplaats. Wie een miskraam krijgt, heeft geen plek om de baby te herdenken. Daar hebben veel mensen echter wel behoefte aan.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zo gaat het er aan toe bij de tijdelijke teststraat in Bergen op Zoom
    PREMIUM

    Zo gaat het er aan toe bij de tijdelijke teststraat in Bergen op Zoom

    BERGEN OP ZOOM - In de brandende zon staan zo’n tien auto’s te wachten op het terrein naast de Bergse moskee aan de Wattweg. Naast elkaar opgesteld, de airco staat aan. Als ze aan de beurt zijn, rijden ze naar de eerste witte tent waar medewerkers van de GGD ze registreren op basis van hun BSN-nummer. Vervolgens mogen de Bergenaren door naar de tweede tent, waar een monster wordt afgenomen: eentje in de keel en eentje in de neus. Een fijn gevoel? Niet heel erg, maar het is nodig.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom