Volledig scherm
Wethouder Wilma Baartmans bekijkt met de kaart in de hand waar alle nieuwe woningen in de tweede fase van het bouwplan in Steenbergen gaan komen. © Pix4Profs/Leo Adriaansen

Plannen klaar voor bijna 90 woningen in Steenbergen

STEENBERGEN - Vijf ontwikkelaars presenteerden woensdagmorgen hun plannen voor 89 woningen in de tweede fase van het plan Buiten de Veste.

,,De eerste compleet ingerichte huurwoningen liggen al klaar in de fabriek en kunnen rond kerst al opgeleverd worden'', vertelt Luud van Ginneken. Hij nam, naast de plannen voor het A4 hotel, ook het initiatief voor deze middeldure huurwoningen en vond belegger Credit Linked als financier.

Duizend euro huur

Steenbergen is wat hem betreft toe aan deze woningen van rond de duizend euro huur per maand. Wethouder Wilma Baartmans benadrukt nog eens hoe jammer het is dat Stadlander afziet van de twintig Finch-woningen (klein, goedkoop) die naast deze huurwoningen zouden komen. ,,Ik denk dat we daar ook wel een belegger voor vinden'', reageert Van Ginneken. 

Belangstelling

De belangstelling voor de 23 luxe appartementen in de Stadsboerderij van De Langen & Van den Berg Vastgoedontwikkeling is al groot. Binnenkort begint de verkoop van de 81 tot 165 vierkante meter grote appartementen. 

Aansluitend begint de bouw van de vier tweekappers en twaalf levensloopbestendige woningen van bouwbedrijf Schrijvers, waar het grootste gedeelte al van verkocht is. Bij de stadsboerderij en de levensloopbestendige woningen ligt een groot plantsoen waar de omwonenden zelf een invulling aan mogen geven.

Invulling

De hele wijk en de school praten daarna mee over de invulling van Het Avontuur, een lange groene strook vanaf de school tot de Oost-Groeneweg. Thuis in Bouwen realiseert vijf vrijstaande Brummelhuizen en Maas Jacobs en Somnium 26 woningen. 

Voor de bouwvakvakantie volgend jaar wil Maas Jacobs starten met het bouwen van zestien tweekappers en twee geschakelde woningen. Later komen daar acht patiowoningen bij.

  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom