De stadsdienst in Bergen op Zoom wordt volgens Arriva steeds minder gebruikt.
Volledig scherm
PREMIUM
De stadsdienst in Bergen op Zoom wordt volgens Arriva steeds minder gebruikt. © Lyanne Oussoren-Reuser

‘Plannen Arriva niet goed voor Bergen op Zoom’

BERGEN OP ZOOM - Verschraling van het openbaar vervoer. Die forse waarschuwing komt van burgemeester Frank Petter, naar aanleiding van het nieuwe vervoersplan van Arriva. Die wil het openbaar vervoer vanaf 2022 volledig op de schop nemen: geen stadsbussen meer -op lijn 25 na- en geen bussen meer naar Halsteren en Lepelstraat. In plaats daarvan wordt er voor de kleine kernen ingezet op flexibele diensten zoals de deelauto, -fiets en -taxi. 

 1. Ondernemers moeten de binnenstad zelf redden, Bergen op Zoom stelt geen oplossingen meer voor
  PREMIUM

  Onderne­mers moeten de binnenstad zelf redden, Bergen op Zoom stelt geen oplossin­gen meer voor

  BERGEN OP ZOOM - De gemeente gaat de problemen van de binnenstad van Bergen op Zoom niet oplossen. Dat zullen de winkeliers en ondernemers toch echt zelf moeten doen. Dat zegt wethouder Jeroen de Lange van Economische zaken. ,,De enige rol die wij hier als gemeente in hebben, is dat we kunnen faciliteren. En ondersteunen. Maar de creatieve ideeën, de oplossingen, zullen toch echt van de ondernemers moeten komen.”
 2. Bergen op Zoom int 5 miljoen voor grondverkoop aan provincie: ‘Schuldenlast neemt af, dat is opsteker’
  PREMIUM

  Bergen op Zoom int 5 miljoen voor grondver­koop aan provincie: ‘Schulden­last neemt af, dat is opsteker’

  BERGEN OP ZOOM - De provincie Noord-Brabant koopt voor 4,8 miljoen bijna 4,5 hectare grond van de gemeente op bedrijventerrein Theodorushaven. De grond wordt verhuurd aan insectenfabriek Protix die er op termijn een tweede fabriek wil bouwen. Met de verkoop neemt de enorme schuldenlast van Bergen op Zoom af met bijna vijf miljoen. ,,Een enorme opsteker ", zegt wethouder Petra Koenders.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom