Volledig scherm
Archieffoto van het kerkgebouw aan de Van Heelulaan © Robert van den Berge

Plan wooncomplex op plek Goddelijke Voorzienigheid in Bergen op Zoom moet worden aangepast

BERGEN OP ZOOM - De bouw van een wooncomplex voor ouderen op de plek van de voormalige kerk Goddelijke Voorzienigheid aan de Van Heelulaan in Bergen op Zoom kan alleen doorgaan als de initiatiefnemers het plan aanpassen. Dat zei wethouder Barry Jacobs tijdens de commissievergadering op vragen van Rian Govers (VVD).

Twee jaar geleden is de kerk gesloopt. Het braakliggend stuk grond is eigendom van de Lievrouweparochie en heeft een maatschappelijke bestemming. Stichting Integra Beheer, dat op die plek plannen heeft voor 40 appartementen, heeft een optie op de grond. Met als doel het aanbieden van wonen met zorg.

Wonen zonder zorgvraag

Quote

Dat past niet binnen het huidige bestem­mings­plan

Wethouder Barry Jacobs

In de details wringt de schoen. ,,De initiatiefnemers hebben het plan ingediend met zorg op vrijwillige basis”, zegt wethouder Barry Jacobs. ,,Wat betekent dat je er ook zonder zorgvraag kunt wonen. En dan komt het plan neer op regulier wonen. En dat past niet binnen het huidige bestemmingsplan.”

Komt er een nieuw concept? 

De gemeente is in gesprek met de initiatiefnemers en wacht een nieuw concept af, zegt Jacobs. Volgens Pieter Nieuwenhuize van Stichting Integra Beheer is dat niet het geval. ,,De gemeente houdt star vast aan het predicaat maatschappelijke bestemming. Waarom het zo moeilijk is om de bestemming te wijzigen, ontgaat ons. Het naastgelegen woonwagenkampje mag wel uitbreiden.”

Een nieuw plan is volgens Nieuwenhuize niet aan de orde. ,,Het huidige is weldoordacht en voorziet in een stijgende behoefte.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom