Volledig scherm
De Melanen in Halsteren. foto Florence Imandt

Plan voor Melanen Halsteren kost tijd

HALSTEREN - De plannen voor de ontwikkeling van het gebied rond De Grote Melanen en het ernaastgelegen zwembad in Halsteren komen pas op zijn vroegst rond juni op het bordje van de gemeenteraad van Bergen op Zoom. Dat zeggen de wethouders Ad van der Wegen en Arjan van der Weegen.

Ondernemer Ton Derks van het recreatiepark Billy Bird in het Oost-Brabantse Volkel heeft deze week zijn ideeën voor het gebied ontvouwd aan het college van B en W. Dat gaat er nu over nadenken. "En we moeten overleggen met de provincie Noord-Brabant", zeggen beide wethouders.

Derks is door de gemeente in de arm genomen om advies te geven. Dat is nodig omdat het Halsterse zwembad op termijn niet is open te houden. Het is verouderd en kost te veel voor de almaar bezuinigende gemeente Bergen op Zoom.

Derks ziet wel mogelijkheden. Hij wil van De Grote Melanen een strandbad maken met horecafaciliteiten. Zoals hij dat met zijn eigen Billy Bird ook heeft gedaan. Dat park trekt jaarlijks tienduizenden betalende bezoekers. Door bezoekers minder te laten betalen dan nu, wordt het volgens Derks aantrekkelijker voor ze om te komen. Want ze krijgen meer voor minder. Een natuurbad, horeca en het openluchtzwembad.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Ik shop mijn kerstinkopen lokaal
  Geef uw mening

  Ik shop mijn kerstinko­pen lokaal

  Kerst staat voor de deur, en hoewel in veel gezinnen Sinterklaas al is langs geweest, liggen er naar verwachting over ruim een week toch ook weer cadeautjes onder de kerstboom bij veel Nederlandse huishoudens. Goed nieuws voor winkeliers zou je denken, maar met de kleine middenstand gaat het helemaal niet goed. Vooral buiten de grote steden zou bij een op de drie kleinere winkeliers die bijvoorbeeld kleding, speelgoed of boeken verkopen, sprake zijn van stille armoede.
 2. John uit Roosendaal liep trauma's op tijdens zijn politiewerk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’
  PREMIUM
  PTSS

  John uit Roosendaal liep trauma's op tijdens zijn politie­werk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’

  MURCIA - Daar zit je dan. In Zuid Spanje. Amper 51 jaar oud en door een chronische complexe posttraumatisch-stressstoornis genoodzaakt al je schepen achter je te verbranden. PTSS. De diagnose voelde voor Roosendaler John Luijsterburg als een bevrijding èn als een vonnis. Zijn ziektebeeld is zo heftig, dat alleen een prikkelvrije omgeving ver van alles dat hij ooit heeft gezien en meegemaakt het leven een beetje leefbaar maakt. “Sommige oud-collega’s zeggen smalend dat ik hier elke dag vakantie vier. Ik zou alles inleveren om weer gezond terug te kunnen. De realiteit? Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom