Volledig scherm
Deze afbeelding zat bij de uitnodiging. © Ingescande foto

Plan voor huisvesting van 250 arbeidsmigranten in Dinteloord

DINTELOORD - Er ligt een plan voor de huisvesting van 250 arbeidsmigranten in Dinteloord. Flex Employment wil in het dorp woonunits gaan plaatsen. Die moeten komen op een locatie naast het sportpark aan de Molenkreek.

De huisjes zijn bedoeld voor arbeidsmigranten die op het AFC Nieuw Prinsenland werkzaam zijn. Het wordt uitgevoerd door projectontwikkelaar ProHuis, die voor volgende week een inloopavond voor de direct omwonenden heeft gepland. Tijdens die avond licht de initiatiefnemer de plannen toe en kunnen Dinteloorders terecht met al hun vragen.

Vorig jaar werd al bekend dat uitzendbureau Flex Employment uit Oudenbosch arbeidsmigranten in Dinteloord wil gaan huisvesten. Hoe de woonunits er precies uit komen te zien, is nog niet bekend. Waarschijnlijk wordt het geen hoogbouw. Op een afbeelding die is meegestuurd met de uitnodiging aan omwonenden zijn verschillende huisjes bij elkaar te zien, in een soort van woonwijk.

'Voldoet aan wensen'

De gemeente Steenbergen heeft vorig jaar al aangegeven in principe mee te willen werken aan de plannen. Maatschappelijk verantwoorde huisvesting voor arbeidsmigranten is belangrijk, zei de gemeente destijds. Met name door de realisatie van het AFC is er een toename van het aantal arbeidsmigranten.

Wethouder Petra Lepolder zegt nu dan ook blij te zijn met het initiatief. ,,We hebben als gemeente onze wensen geuit over deze problematiek'', zegt ze, verwijzend naar overlast van arbeidsmigranten in woonwijken. ,,Onze voorkeur ligt bij een grootschalige woonlocatie voor arbeidsmigranten aan de rand van de kernen. We zijn blij dat dit project voldoet aan deze wensen.''

De inloopavond voor de directe omgeving vindt plaats bij Thuis! in Dinteloord op woensdag 19 september van 19.00 tot 20.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom