Volledig scherm
Bij gemeenschapshuis De Vossenburcht in Nieuw-Vossemeer komt een nieuwe pinautomaat. © Google Maps/Google Streetview

Pinautomaat De Vossenburcht in Nieuw-Vossemeer in januari open

updateNIEUW-VOSSEMEER - Goed nieuws voor de leefbaarheid in Nieuw-Vossemeer: vermoedelijk in januari is een nieuwe pinautomaat beschikbaar in gemeenschapshuis De Vossenburcht aan het Plein 1 februari 1953.

Richard van Diest, directeur particulieren van Rabobank Zuidwest-Brabant, bevestigt dat 'alle lichten op groen staan' voor een pinautomaat in De Vossenburcht. Maar de mededeling van wethouder Cor van Geel, maandagavond tegenover de gemeenteraad, dat de pinautomaat begin december open gaat, is een tikkeltje 'voorbarig', aldus Van Diest. ,,Binnen enkele weken is een schouw in De Vossenburcht of het gebouw voldoet aan de eisen van veiligheid en techniek. Ik ben daar positief over, maar het moet nog wel gebeuren. Als alles in orde is, kan de pinautomaat besteld worden. Dan is het al gauw januari voordat het apparaat staat. Er is ook een kleine verbouwing nodig van het gemeenschapshuis'', aldus de Rabodirecteur die begrijpt dat de wethouder het mooie nieuws heet van de naald bekendmaakte.

Blij

Ook de Dorpsraad Nieuw-Vossemeer is blij met de pinmogelijkheid in De Vossenburcht. ,,Niet alleen voor ouderen, maar ook voor jongeren. Iedereen maakt er gebruik van'', weet bestuurslid Juul Verhallen. Het opdoeken van de pinautomaat aan de Achterstraat in Nieuw-Vossemeer leidde eind september tot ongerustheid in het dorp. ,,Want als je eenmaal een voorziening verliest, ben je het vaak voorgoed kwijt'', aldus Verhallen. Vanuit de politiek werd wethouder Van Geel aangespoord om er werk van te maken. Rabobank, woningcorporatie Stadlander, De Vossenburcht en de gemeente hebben inmiddels overeenstemming bereikt over een nieuwe pinautomaat in het gemeenschapshuis. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

poll

Is legale wietteelt in Bergen op Zoom en Roosendaal wenselijk?

  • ja (48%)
  • nee (52%)
3251 stemmen