Volledig scherm
Xtc © ThinkStock

Pillenlab in flat Bergen op Zoom: lagere, maar nog altijd stevige straf voor duo

BERGEN OP ZOOM/BREDA - Dat de beide bewoners van een flat in Bergen op Zoom zelf synthetische drugs hebben gemaakt, vindt de rechtbank in Breda niet bewezen. Wél dat ze de productie van pillen hebben voorbereid. Daarom wijkt het vonnis af van de eis.

Maar de straf blijft niettemin stevig: twintig maanden waarvan vijf voorwaardelijk. De eis tegen de twee mannen luidde twee weken geleden dertig maanden, waarvan twaalf voorwaardelijk. De rechtbank meent dat beide mannen, 34 en 42 jaar oud en nu respectievelijk wonend in Oud-Vossemeer en Lepelstraat, schuldig zijn aan voorbereidingshandelingen voor een drugslab.

Bij een politie-inval op 25 januari van dit jaar werden een diepvrieskist, jerrycans en grondstoffen voor MDMA en amfetamine aangetroffen. Plus een instructie: 'Hoe maak ik synthetische drugs'. 

De man uit Oud-Vossemeer woonde sinds 2016 in de flat. Zijn vriend verbleef er met enige regelmaat. Beiden waren op het moment van de inval niet aanwezig. Toen de politie de woning binnenging, zagen de agenten wel een 'kleine man' uit het raam vluchten. Maar die is nog spoorloos. De twee bewoners waren op dat moment niet aanwezig.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom