Volledig scherm
De parkeergarage © Google Streetview

Parkeergarage De Parade Bergen op Zoom 8 dagen dicht voor renovatie

BERGEN OP ZOOM - Parkeergarage De Parade in Bergen op Zoom gaat vanaf 8 mei acht dagen op slot. Aannemer Tebecon uit Oud Gastel gebruikt die periode om een begin te maken met een grootscheepse renovatie van de parking.

De afsluiting valt precies tussen de voorjaarsvakantie en Proefmei om de overlast zo klein mogelijk te maken. Na die periode blijft de aannemer 12 weken aan de gemeentelijke parkeergarage werken zonder dat die dicht hoeft. Tebecon vervangt de parkeervloer van de eerste parkeerlaag, versterkt en herstelt diverse kolommen en verschillende bouwkundige defecten. 

Ook wordt de toegankelijkheid en de uitstraling van de parking verbeterd. Het werk kost totaal ongeveer 9 ton.

Mediamarkt

Parkeerders die op de hoogte willen blijven van de werkzaamheden kunnen gratis de app De Parade downloaden. Elke woensdag is er bovendien tussen 14.00 en 15.00 uur een inloopspreekuur in de entreehal bij Jumbo/Mediamarkt. 

Parkeerbegeleiders worden gedurende de werkzaamheden op zaterdagen en koopzondagen ingezet om het parkeren zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bovendien worden direct-omwonenden apart geïnformeerd.  

Rechtszaak

De gunning van het werk aan Tebecon is niet zonder slag of stoot gegaan. Tijdens het aanbestedingstraject rolde het Gastelse bedrijf net iets beter uit de bus dan Betonrestore uit Gorinchem. Die laatste partij nam daar geen genoegen mee en begon een rechtszaak tegen de gemeente om alsnog de opdracht te krijgen. In februari besloot de Bredase rechter echter dat Bergen op Zoom geen fouten heeft gemaakt bij de aanbesteding en terecht voor Tebecon heeft gekozen.

De werkzaamheden zijn voor de zomervakantie klaar.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom