Volledig scherm
© Irene Wouters

Overleg over medewerkers wijkhuizen mislukt, personeel SVW per 1 januari op straat

BERGEN OP ZOOM - De vijftien medewerkers van Stichting Verenigde Wijkcentra (SVW) staan per 1 januari op straat.

SVW, WijZijn Traversegroep en de gemeente Bergen op Zoom komen maar niet tot een gezamenlijke oplossing voor het personeel. De gemeente Bergen op Zoom bood het SVW-bestuur in september nog aan om de medewerkers via het Werkcentrum naar een nieuwe baan te helpen. Dat traject zou een half jaar duren, het personeel zou gedurende die periode gewoon doorbetaald worden. SVW is daar echter niet op ingegaan, zegt nooit een uitgewerkt voorstel te hebben gezien. SVW stelt dat WijZijn Traversegroep volgens de wet alle medewerkers moet overnemen, maar die laatste wil dat niet. Het aanbod is nu van tafel.

Met het klappen van het overleg, is ook het plan dat WijZijn Traversegroep had om twee 'sleutelfiguren' binnen SVW over te nemen van tafel, zegt Ad van Rijen, bestuurder bij WijZijn Traversegroep.

Het SVW-personeel legt zich echter volgens SVW-directeur André Romijn niet zomaar neer bij dit besluit. Hij verwacht dat het personeel via de rechter alsnog zijn gelijk probeert te halen.

De gemeente Bergen op Zoom heeft SVW wel aangegeven dat het personeel zich na 1 januari alsnog kan melden bij het stadskantoor. Gekeken wordt dan hoe de oud-medewerkers alsnog naar nieuw werk geholpen kunnen worden.

SVW wil wel meewerken aan een naadloze overgang van de wijkhuizen naar WijZijn Traversegroep, gebruikers mogen hier volgens alle betrokken partijen niks van merken.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom