Ronald van Zijp van Sabic (witte helm) geeft op de 48 meter hoge steiger rond de destillatiekolommen van de PPE-fabriek in Bergen op Zoom uitleg over de heringebruikname van de productielijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronald van Zijp van Sabic (witte helm) geeft op de 48 meter hoge steiger rond de destillatiekolommen van de PPE-fabriek in Bergen op Zoom uitleg over de heringebruikname van de productielijn. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Oude fabriek Bergen op Zoom komt weer in bedrijf, Sabic doet miljoeneninvestering

BERGEN OP ZOOM - Dalende vraag dwong chemiereus Sabic in 2014 tot sluiting van de fabriek in Bergen op Zoom die de basisgrondstof PPE maakt voor de productie van kunststoffen. Nu met name de markt voor zonnepanelen groeit, steekt het concern tientallen miljoenen in het heropstarten van de installatie die in 2020 weer volop plastic korrels moet fabriceren. Sabic zoekt dan ook naarstig naar 59 goed opgeleide nieuwe werknemers.

Het megaproject staat letterlijk in de steigers op het 200 hectare grote terrein van Sabic bij de Theodorushaven, waar de Saoedische chemiegigant een eigen grondstoffenhaven heeft. Rond twee enorme destillatiekolommen torent een stellage 48 meter boven het landschap uit.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom