Volledig scherm
Eerste magnolia wordt geplant als officiële stap in metamorfose van Ossendrecht. Van links naar rechts: Peter Blommerde, wethouder Jeffrey van Agtmaal en Ko de Crom. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Ossendrecht verandert in Magnoliadorp

OSSENDRECHT - Op het Adolphineplein werd gisteren een begin gemaakt met de metamorfose van Ossendrecht naar Magnoliadorp. De eerste van een paar honderd magnolia’s werd officieel geplant door wethouder Jeffrey van Agtmaal, Ko de Crom namens het Ossendrechtse wijkteam en Peter Blommerde. Wil de Jong

Anderhalf jaar geleden kwam Peter Blommerde met het idee om zijn dorp op te fleuren met magnolia’s. Hij had al eerder zijn eigen woonwijk opgesierd met deze bomen en struiken. Hij kreeg bijval van het Ossendrechtse Dorpsplatform en de gemeente Woensdrecht. De gemeente trok 6000 euro uit voor het Magnoliaproject.

Quote

Komend voorjaar kan iedereen genieten van deze fraai bloeiende struiken en bloemen.

Peter Blommerde

,,Ik heb in opdracht van de gemeente een aantal magnolia’s gekocht en opgekweekt, klaar om te planten”, vertelde Blommerde gistermiddag. Samen met De Crom heeft hij een aantal locaties uitgezocht voor de aanplant. Dat is behalve op het Adolphineplein ondermeer bij de kerk, Hageland en in Calfven. ,,Komend voorjaar kan iedereen genieten van deze fraai bloeiende struiken en bomen”, verklaart hij. Hij zou graag zien dat binnen enkele jaren heel Ossendrecht volstaat met magnolia’s.

Tips voor onderhoud

Van Agtmaal lanceerde gistermiddag het plan om meer inwoners van Ossendrecht te betrekken bij de ontwikkeling van het Magnoliadorp. ,,We gaan als gemeente een aantal magnolia’s inkopen en de Ossendrechtenaren kunnen via inlevering van een bon de planten gratis bij ons ophalen.” Van Agtmaal vertelde erbij dat de boom wel in de voortuin moet worden geplant.

Blommerde bood alvast aan dat iedereen die een magnolia aanschaft, bij hem terecht kan voor tips over het planten en onderhoud. ,,Door de aanplant van vele magnolia’s wordt Ossendrecht een van de mooiste dorpen in de regio”, verwacht initiatiefnemer Blommerde.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom