Archieffoto van de vrijmarkt in Lepelstraat tijdens het Oranjefeest in 2012, dat in die tijd nog op 30 april werd gehouden.
Volledig scherm
Archieffoto van de vrijmarkt in Lepelstraat tijdens het Oranjefeest in 2012, dat in die tijd nog op 30 april werd gehouden. © Edmund Messerschmidt

Oranjevereniging Lepelstraat houdt er mee op: 'Dit wordt laatste Koningsdag’

LEPELSTRAAT - De Oranjevereniging in Lepelstraat stopt er mee na dit jaar. ,,We hebben geprobeerd opvolgers te vinden, een jaar lang, ook via Facebook en de lokale krant, maar nul reacties. Alleen van mensen die zeggen dat ze het zonde vinden.”

Aldus voorzitter Maikel van Loon van de Oranjevereniging. Met een groep van vijf nam Van Loon een jaar of vijf geleden het stokje over van het oude bestuur. ,,Maar we zitten ook in de activiteitencommissie van het voetbal, organiseren het kindercarnaval en we zitten in de dweilband. Het wordt te veel allemaal. Komt bij dat Koningsdag nauwelijks mensen van buiten het dorp trekt. We willen er wel iets bijzonders van maken ieder jaar, maar daar hebben we helaas de financiële middelen niet voor.”

Quote

Ik vind het zelf ook zonde.

Maikel van Loon, Nu nog voorzitter van de Oranjevereniging in Lepelstraat

Dus stapt het voltallig bestuur nu op. Van Loon vindt het zelf ook ‘zonde'. De vereniging organiseerde jaarlijks ook de bevrijding van Lepelstraat in oktober en de dodenherdenking. De organisatie rondom dodenherdenking blijft de vereniging ook dit jaar nog voor haar rekening nemen. ,,En de jaren daarna zullen we dat denk ik ook blijven doen.” 

Bijzonder

De komende Koningsdag zal dus een bijzondere worden voor Lepelstraat en zijn inwoners, belooft de voorzitter. Koningsnacht op vrijdag staat in het teken van het afscheid van de Oranjevereniging. Vanaf 21.00 uur staan coverband The Rousers (bekend van o.a. de zwartecross) en drive-in show 2Drive geprogrammeerd. 

Sfeerbeeld van Koningsdag in 2018
Volledig scherm
Sfeerbeeld van Koningsdag in 2018 © Maikel van Loon

Op Koningsdag zelf, zaterdag 27 april, start om 12.00 starten uur een versierde fietstocht door Lepelstraat vanaf gemeenschapshuis ‘t Patronaat. Dweilband Nog Eentje Toe verleent muzikale steun. Aansluitend is er een prijsuitreiking.

Vanaf 14.00 is het tijd voor bingo en is er ook een biljarttoernooi in Buurthuis ’t Weike. Mochten er nog mensen zijn die denken dat de Oranjevereniging niet verloren mag gaan voor Lepelstraat, dan kunnen ze zich melden bij - nu nog - voorzitter Van Loon. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom