Opnieuw onderzoek in Steenbergen naar vermiste Belg: ‘We grijpen alles aan om de familie duidelijkheid te kunnen geven’

video/updateSTEENBERGEN - De Nederlandse en Belgische politie doen dinsdagochtend opnieuw onderzoek in een woning aan de Westlandse Langeweg in Steenbergen naar de vermiste Belg Johan van der Heyden.

Specialisten onderzoeken 's ochtends een woning op het woonwagenkamp aan de Westlandse Langeweg. Vanaf een uur of half negen staat de straat vol met busjes. Op dat moment is de woning nog zichtbaar. Specialisten plakken de ramen af met een zwarte stof. Dat is nodig voor het onderzoek, zegt politiewoordvoer Willem van Hooijdonk. Niet veel later is de woning niet meer te zien door de zwarte schermen die eromheen geplaatst worden. 

Quote

We grijpen alles aan om meer duidelijk te kunnen geven aan de familie Van der Heyden

Willem van Hooijdonk, politiewoordvoerder

,,We zijn nog steeds op zoek naar de verdwenen Johan van der Heyden. We zijn bang dat hij niet meer leeft, maar we hopen hier aanwijzingen te treffen. We grijpen alles aan om meer duidelijk te kunnen geven aan de familie Van der Heyden", aldus Van Hooijdonk. Het onderzoek naar de vermiste Van der Heyden is een gezamenlijk onderzoek van de Nederlandse en Belgische politie, ook wel een ‘joint investigation team'. 

Van Hooijdonk legt uit dat er dinsdag in het huis een gespecialiseerd, forensisch onderzoek plaatsvindt. ,,We hebben het huis eerder al tactisch onderzocht. Dat houdt in dat rechercheurs het huis hebben doorzocht op wapens, laptops, telefoons en dat soort zaken. Vandaag zijn forensische rechercheurs het huis forensisch aan het onderzoeken. Dat houdt in dat er gezocht wordt naar vingerafdrukken. We hopen in het huis bloedsporen, dna en schoenafdrukken te vinden.” 

In oktober werden moeder (39) en dochter (18) aangehouden op het kamp in verband met de vermissingszaak. Van Hooijdonk zegt ook dat de loods toen al forensisch onderzocht is. ,,Er waren aanwijzingen dat er in de loods wat gebeurd zou zijn. Nu hebben we ook aanwijzingen dat er in het huis iets kan hebben plaatsgevonden.” 

Later op de dag worden er speurhonden ingezet. Er komt dinsdag ook nog een buurtonderzoek, omdat de bus van Johan van der Heyden - een witte Peugeot Boxer - mogelijk gezien is in de J. L. Brooijmansdreef en de Schansdijk in Steenbergen. Op die manier hoopt de politie nog informatie te verkrijgen. 

Een woning in Steenbergen wordt forensisch onderzocht in verband met de verdwenen Belg Johan van der Heyden.
Volledig scherm
Een woning in Steenbergen wordt forensisch onderzocht in verband met de verdwenen Belg Johan van der Heyden. © Anne Jansen

Vermoord op gruwelijke wijze

Eerder vandaag meldden Belgische media dat de vermiste 56-jarige man uit het Belgische Lint gruwelijk vermoord is. Hij werd in stukken gesneden en op een kampvuur gegooid, verklaarden twee zonen van een verdachte. Zij werden in november gearresteerd. Een buurtbewoonster bevestigde aan deze krant dat er inderdaad een rare lucht hing en dat er die avond een kampvuur was. ,,Maar daar zoek je niet meteen iets achter. Het is allemaal heel eng.” Verder wilden buurtbewoners niks kwijt. 

In november werd een 30-jarige verdachte aangehouden in Hoogerheide. In het verdwijningsdossier zijn nu zeven mensen aangehouden. Vanavond wordt aandacht besteed aan dit onderwerp op Opsporing Verzocht en het Belgische Faroek. Er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Onderzoek in Steenbergen naar vermiste Johan van der Heyden.
Volledig scherm
Onderzoek in Steenbergen naar vermiste Johan van der Heyden. © Twitter/@Politie_Rdaal
Het onderzoek van de politie vindt plaats aan de Westlandse Langeweg in Steenbergen
Volledig scherm
Het onderzoek van de politie vindt plaats aan de Westlandse Langeweg in Steenbergen © Anne Jansen
Archieffoto van de aanhouding twee vrouwen Steenbergen in zaak vermissing Johan van der Heyden.
Volledig scherm
Archieffoto van de aanhouding twee vrouwen Steenbergen in zaak vermissing Johan van der Heyden. © Pix4Profs / Gerard van Offeren
Het schuurtje aan het huis was al eerder forensisch onderzocht. Nu zijn er aanwijzingen dat er ook in het huis bewijs te vinden is.
Volledig scherm
Het schuurtje aan het huis was al eerder forensisch onderzocht. Nu zijn er aanwijzingen dat er ook in het huis bewijs te vinden is. © Anne Jansen
Do politie doet op een woonwagenkamp in Steenbergen onderzoek naar de vermiste Belg Johan van der Heyden.
Volledig scherm
Do politie doet op een woonwagenkamp in Steenbergen onderzoek naar de vermiste Belg Johan van der Heyden. © Anne Jansen

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom