Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool de Biezenhof heeft een Freerun Parkour sinds dit schooljaar. © Pix4Profs/Tonny Presser

Oplossingen in de maak voor problemen bij basisscholen in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Extra lokalen voor basisschool de Biezenhof, De Kreek, El Feth en een renovatie voor de Noordster en Welle. Wethouder Barry Jacobs heeft meerdere plannen opgesteld om daarmee problemen bij basisscholen in Bergen op Zoom op te lossen. De schoolgebouwen zijn eigendom van de gemeente.

,,Wat daarbij heel mooi is, is dat de verschillende besturen van de scholen met elkaar willen werken”, zegt hij. ,,Zo heeft El Feth aantoonbaar bewezen dat ze de komende jaren flink gaan groeien. Het pand waar de school nu in zit, wordt daardoor te klein.” De oplossing voor nu: met het ingang van schooljaar 2020-2021 krijgt de school een aantal lokalen bij de Anton van Duinkerkenschool.

  1. Vier leerlingen mishandelen docent op Bergs Aventurijncollege: ‘Ongekend heftig en gecoördineerd’
    PREMIUM

    Vier leerlingen mishande­len docent op Bergs Aventurijn­col­le­ge: ‘Ongekend heftig en gecoördi­neerd’

    BERGEN OP ZOOM - De mishandeling van een docent op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom door vier leerlingen van 15 en 16 jaar is een treurige primeur voor onderwijs- en zorginstelling Koraal. ,,Op elke school komt agressie voor. Maar een leerkracht die geslagen en geschopt wordt, zo heftig en gecoördineerd hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt woordvoerder Mehlika Schopen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom