Volledig scherm
Zwembad De Melanen archieffoto's BN DeStem

Openingstijden zwembad de Melanen in Halsteren worden flexibeler

HALSTEREN - Openluchtzwembad de Melanen in Halsteren krijgt flexibelere openingstijden die (deels) weersafhankelijk worden. Niet langer kijkt de directie van het zwembad uitsluitend naar de temperatuur, maar houdt zij ook rekening met bijvoorbeeld regen en onweer.

De basisuitgangspunten blijven hetzelfde. Die houden in dat de buitenbaden dagelijks open zijn van 10.00 tot 12.00 uur. Bij 21 graden en hoger gaat de sluittijd naar 17.30 uur. Maar in overleg met Dorpsraad Halsteren, Stichting Behoud Zwembad de Melanen en de gemeente Bergen op Zoom wordt volgens directeur Walter van Krieken 'minder strak' hieraan vastgehouden. ,,Zo kunnen we besluiten bij 19 graden en een weercijfer van 8 toch langer open te blijven en bij 21 graden met regen en onweer de poort al om 12.00 uur te sluiten." Om iedereen goed op de hoogte te houden over de openingstijden voor de volgende dag worden die iedere avond om 19.00 uur op de website geplaatst.

De Melanen is dit jaar open van zondag 23 april tot en met zondag 3 september. De voorverkoop van abonnementen begint op 20 april. Mensen die hun seizoenstoegangsbewijs dan aanschaffen zijn 60 euro kwijt. Dat is twee euro meer dan vorig jaar, toen het kaartje drie euro steeg ten opzichte van het jaar daarvoor. Daar staat tegenover dat abonnementshouders bij slecht weer naar De Schelp kunnen uitwijken. Bovendien hebben ze de mogelijkheid op dinsdag en donderdag gebruik te maken van de avondopenstelling en hun baantjes te trekken in het wedstrijdbad.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom