We betalen al genoeg. En wij hebben de problemen niet veroorzaakt. Waarom moeten wij dan bloeden? Dat vragen Bergenaren zich af.
Volledig scherm
PREMIUM
We betalen al genoeg. En wij hebben de problemen niet veroorzaakt. Waarom moeten wij dan bloeden? Dat vragen Bergenaren zich af. © ANP XTRA

Opdraaien voor de miljoenenschuld van de stad? Dat pikken Bergenaren niet!

pollBERGEN OP ZOOM - Bezuinigen, oké. Maar niet over de rug van de inwoners. Bergenaren willen niet opdraaien voor de bijna 300 miljoen schuld van de gemeente. Dat is de teneur van de reacties die bij BN DeStem binnenstroomden. Aanleiding is het zogeheten Focusakkoord, de aanzet tot een ongekende bezuinigingsoperatie.

Zo zegt Erik Bakx: ,,Als Bergenaar draag ik mijn stad een warm hart toe, maar dit is wel een grof schandaal. Onze gemeentelijke belastingen in Bergen op Zoom zijn al erg hoog. Wordt tijd dat de verantwoordelijke politici worden afgerekend op hun acties en niet de burgers.”

  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom