Volledig scherm
PREMIUM
René Luijsterburg ontwikkelde een wandel-app die vanaf de Canadese en Britse begraafplaatsen in Bergen op Zoom langs oorlogslocaties voert. Informatie over elk punt op de route is te lezen én te horen via de app. © Pix4Profs / Johan Wouters

Op stap met de app langs route van bevrijders in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Naast zo'n 2000 wandelkilometers per jaar maakt René Luijsterburg (65) ook verhalen én apps over zijn grote passie. Speciaal voor 75 jaar Bevrijding zette hij een tocht uit vanaf de Canadese en Britse begraafplaats langs achttien Bergse oorlogslocaties.

Luijsterburg, geboren op de Kaai, struinde als ventje al door de hele regio. ,,In mijn hele leven zit ik al aan de 40.000 kilometer", schat de oud-beroepsmilitair. Hij was voorzitter van de Wandelende Krabben, onderhoudt wandelknooppunten en schrijft voor de Wandelkrant.be.

  1. Stagnatie dreigt voor bouwplannen Antoniusmolen in Halsteren

    Stagnatie dreigt voor bouwplan­nen Antoniusmo­len in Halsteren

    HALSTEREN - De vereniging de Westbrabantse Molens en het Zorghuys Steenbergen moeten zo snel mogelijk met elkaar aan tafel, om te voorkomen dat er een impasse ontstaat rond de bouwplannen op het terrein achter de Antoniusmolen. De Dorpsraad Halsteren roept het Zorghuys ook op om haar plannen op de kortst mogelijke termijn te delen met de omgeving. ,,Nu is er teveel ruis op de lijn,” stelde Dorpsraad-voorzitter Piet Soffers donderdagavond vast.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom