Volledig scherm
Cees Jaspers

Onzekerheid voor Cees Jaspers bij Woensdrechtse PvdA

OSSENDRECHT - Het zijn onzekere tijden voor de Woensdrechtse PvdA fractieleider Cees Jaspers. Is hij aan zijn laatste termijn als raadlid bezig, of is hij bij de gemeenteraadsverkiezing in 2018 noodgedwongen weer lijsttrekker voor de Woensdrechtse socialisten?

Laatste termijn
Jaspers zit 31 jaar in de gemeentepolitiek. 27 jaar als raadslid en van 2016 tot 2010 was hij wethouder in de gemeente Woensdrecht. "Ik heb in 2014 al aangeven dat dit mijn laatste termijn zou worden als raadslid maar door het plotse vertrek van Marieken de Lange zit de PvdA nu zonder beoogd lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezing.

De Lange stapte met haar raadszetel in de hand, vorige maand plotsklaps over naar de fractie van ABZ. De 66-jarige Jaspers is nog steeds boos over de in zijn ogen vreemde move van De Lange. "Ik ben ze sinds haar vertrek bij ons in de raadszaal al verschillende malen tegengekomen maar ik weiger haar een hand te geven en dat zal voorlopig ook niet gebeuren".

Lijsttrekker
Jaspers vertelt dat ze nog steeds op zoek zijn naar een geschikte lijsttrekker. Zijn hoop is gevestigd op Wendy de Koning uit Ossendrecht die momenteel secretaris is van de Woensdrechtse PvdA en ook lid is van het Ossendrechtse dorpsplatform. "Maar Wendy zit namens de PvdA ook met veel overgave in het Waterschap West Brabant. Als ze raadslid namens de PvdA wil worden moet ze volgens de regels van de landelijke PvdA, haar functie bij het Waterschap opgeven", legt Jaspers uit.

"Ze is nog in beraad of ze de kar van de PvdA gaat trekken". Hij zegt dat wanneer De Koning lijsttrekster wil worden, hij graag een stap terug doet in de partij. "Ik wil dan Wendy graag ondersteunen als tweede of derde raadslid. En ik ben ook bereid om eventueel burgerraadslid te worden`. Als De Koning afhaakt moet er verder gezocht worden naar een bekwame lijsttrekker.

Toekomstplannen
"Als dat niet lukt dan moet ik noodgedwongen weer lijsttrekker worden en weer vier jaar de fractieleider van de PvdA worden want Ik zal de partij nooit laten zitten". Een paar maanden geleden had Jaspers nog geheel andere toekomstplannen. "Ik ben al een paar jaar actief in de Ossendrechtse KBO en mijn plan was om daar nu meer tijd voor vrij te gaan maken".

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom