Volledig scherm
Het Mollerlyceum in Bergen op Zoom bestaat dit jaar honderd jaar en wil de naam hoog houden. foto chris van Klinken/pix4profs

Onvrede op het Mollerlyceum in Bergen op Zoom suddert maar door

BERGEN OP ZOOM - Tot grote teleurstelling van het lerarenkorps van het Mollerlyceum in Bergen op Zoom neemt schoolbestuur OMO geen maatregelen om al langer bestaande onvrede over de schoolleiding aan te pakken.

Onderzoek
Uit een intern onderzoeksrapport (respons 83 procent) van oktober 2015 bleek dat 70 procent van de medewerkers vindt dat rector Marcel van Loo hen te weinig betrekt bij besluitvorming en dat hij niet transparant is over zijn beleid.

Ruim de helft vindt dat hij de school niet goed organiseert en geen duidelijke toekomstvisie heeft.

Naar aanleiding van die uitkomsten heeft OMO afgelopen voorjaar Capgemini Consultants opdracht gegeven een vervolgonderzoek in te stellen.

Docenten hoopten daar deze week meer over te horen van OMO-topman Eugène Bernard, die naar Bergen op Zoom kwam om het onderwijspersoneel bij te praten.

Geen woord
Maar hij repte met geen woord over de uitkomsten van dat onderzoek en vervolgstappen. Dat gebeurde niet, omdat de uitkomsten niet eenduidig zijn, meldde Bernard. De bevindingen zijn volgens hem onvoldoende om te zeggen 'zo gaan we het doen'.

Zijn boodschap is: alle hens aan denk om te voorkomen dat het Moller afglijdt, zeker nu de school dit jaar het honderdjarig bestaan viert.

Lees zaterdag het volledige verhaal in BN DeStem

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom