De familie Franken uit Bergen op Zoom schrijft om beurten over het wel en wee op hun fruitteeltbedrijf.
Volledig scherm
De familie Franken uit Bergen op Zoom schrijft om beurten over het wel en wee op hun fruitteeltbedrijf. © Tonny Presser/Pix4Profs

Onverwachte wendingen, ze horen bij ons werk

Van 't LandOnze dagen lopen nooit zoals we denken dat ze gaan. Zo zei Caroline deze week: ,,Leuke dag, maar ik heb nog niets gedaan van wat ik wilde doen.” En Brina: ,,Ik heb veel gedaan, maar niet datgene wat jij had gevraagd om te doen.” Dat ik daar iets beter in ben, is waarschijnlijk de reden dat ik de agenda beheer en alle kinderfeestjes, rondleidingen et cetera inplan. Ik let er altijd op dat dit heel zorgvuldig gebeurt, want stel je eens voor dat dat misloopt... 

Irene Franken.
Volledig scherm
Irene Franken. © Tonny Presser/Pix4Profs

Ooit heb ik eens, terwijl ik op vakantie was, mijn moeder in paniek aan de telefoon gehad, omdat er een moeder met haar zoontje bij ons op het bedrijf stond voor een kinderfeestje. De schrik bij mij zat er even flink in. Gelukkig bleek dat de moeder een weekje te vroeg was.

Maar toen, vorige week woensdag, half 4. Caroline, Brina en ik zijn op het bedrijf met kinderen, het weer was lekker. Zelf sta ik op het punt naar huis te gaan, want mijn oudste zoontje van 2,5 is zelf al in de kinderwagen gekropen na de mededeling: ‘Ik ben moe’, en ook mijn dochtertje staat in haar ogen te wrijven. Ook mijn zus wilde naar huis, want zij moest 's avonds nog aan de slag op het bedrijf. 

Quote

‘Hier geniet ik nou zo van. Dat we dit samen voor elkaar krijgen’, zei mijn moeder na afloop

Irene Franken

Ineens stond er een moeder met vier kinderen: ,,Ik heb een afspraak voor een kinderfeestje.” Het duurde even voordat de verbazing voorbij was en we doorkregen dat ze er niet was om het feestje door te spreken, maar dat het feestje díe middag was! Ondertussen stapten er nog zeven kinderen uit de auto. Nadat Brina, Caroline en ik bekomen waren van de schrik, gingen we aan de slag. De man van Caroline kon mijn kinderen meenemen, alles werd klaargezet om cakejes te bakken en de schat voor de speurtocht verstopt. 

Terwijl we aan het bedenken waren wie de pannenkoeken ging bakken ter afsluiting van het kinderfeestje, kwam een vriendin van mijn zus binnenlopen. Zij woont in Portugal en organiseert daar ook kinderfeestjes, maar ze is nu een paar weken in Nederland. Gelukkig was ze bereid haar agenda om te gooien en bij te springen. De kinderen genoten van een prachtig feestje.

Na afloop van het feestje zei ik een aantal keer sorry tegen mijn moeder voor mijn slechte planning en de onverwachte invulling van onze middag. Met een stralende lach reageerde zij: ,,Dat hoeft helemaal niet. Hier geniet ik nou zo van. Dat we dit samen voor elkaar krijgen en alles zo mooi bij elkaar komt."

Irene Franken

  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom