Volledig scherm
Sommige automobilisten die vanaf de Scheldeweg bij Hoogerheide afslaan naar de parkings van de nieuwe Aldi en Albert Heijn, zien nog niet gewend aan die in- en uitrit-, wat voor onveilige situaties zorgt.

Onveilige afslag bij parking AH en Aldi bij Hoogerheide onder de loep

POLLHOOGERHEIDE - Automobilisten op weg naar de nieuwe Aldi en Albert Heijn in Hoogerheide weten de afslag naar de parkings nog niet altijd even goed te vinden. Dat zorgt voor onveilige situaties op de Scheldeweg.

Op 12 september opende Albert Heijn haar gloednieuwe filiaal aan de Haviksberg, op 17 oktober volgde de Aldi met haar kersverse winkel. Voor beide supermarkten zijn respectievelijk 120 en 100 parkeerplaatsen voorzien.

Het winkelend publiek dat komt aanrijden vanaf de Scheldeweg kan de afslag naar de parking blijkbaar nog niet blindelings vinden. ,,Dat leidt tot gevaarlijke situaties bij de op- en afrit, zowel voor automobilisten, fietsers als voetgangers", aldus raadslid Thierry de Heer van D66, die zich afvraagt of dit de definitieve inrichting is.

Poll

Is de afslag van de Scheldeweg in Hoogerheide naar de parking van AH en Aldi gevaarlijk?

  • Ja, het is onvermijdelijk dat daar aanrijdingen gaan gebeuren. (70%)
  • Nee, even wennen aan de nieuwe situatie en er is geen probleem meer. (30%)
821 stemmen

Bouwhekken

Volgens wethouder Jeffrey van Agtmaal is de situatie in principe permanent. ,,Het zicht is momenteel nog een stukje minder omdat er nu nog bouwhekken staan. Als die weg allemaal zijn, zal dat verbeteren. Er is onlangs ook extra belijning aangebracht bij de parking.”

Quote

We kijken of mensen eraan wennen, in plaats van ineens de parking te ontdekken, plots te remmen en alsnog af te slaan

Jeffrey van Agtmaal, wethouder gemeente Woensdrecht

Wel kondigde hij aan de situatie te monitoren de komende tijd. ,,We kijken of er gewenning optreedt en mensen straks gewoon weten waar ze af moeten slaan, in plaats van ineens de parking te ontdekken, dan plots te remmen en alsnog af te draaien", aldus Van Agtmaal.

,,Mochten er problemen blijven, dan moeten we bezien of we aanpassingen kunnen doen, zowel voor het doorgaand verkeer als voor voetgangers.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom