Volledig scherm
De avondvierdaagse in Nieuw-Vossemeer. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Ontvangst op Grote Markt waardige afsluiting van vierdaagse

BERGEN OP ZOOM - De 74e editie van de Bergse avondvierdaagse zit er op. Vrijdagavond was de laatste avond en werden de 1.300 deelnemers in de binnenstad feestelijk onthaald. Voorzien van bloemen, snoepgoed en andere cadeautjes die ze van familieleden en kennissen onderweg hadden gekregen trokken ze in defilé over de Grote Markt. 

Bij gebrek aan muziek werden ze daar toegezongen door het complete college van burgemeester en wethouders die bij herhaling over 'Het potje met vet' zongen. Voor veel deelnemers was het een onvergetelijke vierdaagse die maar drie dagen duurde. Vanwege noodweer ging de wandeling van dinsdagavond niet door. 

Nooit eerder voorgekomen

,,Dit is nog nooit eerder in de geschiedenis van de Bergse avondvierdaagse voorgekomen", zei erelid Leo Meerman die 27 jaar voorzitter was van de Stichting Bergen op Zoomse Wandelavondvierdaagse. ,,We hebben weleens een avond in gekort." 

Tegenwoordig is zijn broer John voorzitter. Hij had gisteren de hele dag de weersverwachtingen in de gaten gehouden en te horen gekregen dat het allemaal mee zou vallen. Er liepen dit jaar 1305 betalende wandelaars mee, dat waren er 150 minder dan vorig jaar. Dat had volgens John vooral met het pinksterweekend te maken. ,,Veel mensen trekken er tijdens zo'n weekend op uit. We hebben dit jaar daardoor ook minder muziek." 

Het aantal wandelaars dat elke avond onbetaald meeliep, schatte hij op 600. Volgens hem zijn dat meestal ouders die hun kinderen begeleiden. ,,Woensdag kregen alle deelnemers een eierkoek. Er werden er toen 1900 uitgedeeld." Volgend jaar wordt voor de stichting een belangrijk jaar. Dan wordt de vierdaagse voor de 75e keer gehouden. John: ,,Er komt dan iets extra's voor de deelnemers en de medewerkers. Wat dat wordt hou ik nog even geheim."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom