Volledig scherm
Cornald Maas met zijn vader © Twitter

Ontroerend: Arcade op uitvaart overleden vader Cornald Maas: 'Dat kon voor mij niet anders’

BERGEN OP ZOOM/TILBURG - Cornald Maas heeft vrijdag op gepaste wijze afscheid genomen van zijn vader Jac die kort na het Eurovisie Songfestival kwam te overlijden. ,,We hebben hem tijdens de uitvaart gisteren herdacht met ‘Arcade’. Dat paste, en dat kon voor mij niet anders”, laat de songfestivalcommentator zaterdag weten.

Cornald Maas, geboren en getogen in Bergen op Zoom, kreeg vorige week bij thuiskomst uit Tel Aviv een flinke tegenslag te verwerken toen bleek dat zijn vader geheel onverwachts was overleden.

,,Met aarzeling, maar doe het toch hier omdat ik zo ontzagwekkend veel gebeld en gemaild wordt in verband met het songfestival: ik ben even ‘uit de lucht’ omdat ik net gehoord heb dat m’n vader plotseling is overleden’, twitterde het Nederlandse songfestivalicoon, tot ongeloof van velen.

Hartverwarmend

In zijn bericht hintte Maas al op de overwinning van Duncan Laurence met de hashtag LovingYouIsALosingGame. Nu blijkt het nummer ook een rol van betekenis in het afscheid te hebben gespeeld. ,,Dank voor al jullie (hartverwarmende) reacties op het plotselinge overlijden van mijn vader”, sluit Maas de tweet van zaterdag af.

De commentator landde zondag op Schiphol, nadat hij afgelopen week met Jan Smit verslag had gedaan van de drie songfestival-uitzendingen in Tel Aviv. Zondagavond zat hij nog blij aan tafel tijdens de speciale Songfestival-uitzending van Pauw. 

  1. Het Adriano Huis in Bergen op Zoom officieel geopend door minister

    Het Adriano Huis in Bergen op Zoom officieel geopend door minister

    BERGEN OP ZOOM - Maar liefst 39 zorginstellingen heeft Adriano van binnen gezien. Steeds moest hij toch weer verhuizen. Als het goed is, hoeft dat niet meer. Gisteren is officieel het Adriano Huis geopend in Bergen op Zoom. Geen huis specifiek voor hem, maar voor alle Adriano’s van Nederland. Alle mensen met een complexe zorgvraag, die anders tussen wal en schip dreigen te raken. Het was de droom van Farid El-Khassim en Jelle Gillissen, die eindelijk uit is gekomen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom