Volledig scherm

Onrust onder gebruikers De Wittenhorst in Halsteren

BERGEN OP ZOOM - Bijna 400 handtekeningen hebben gebruikers van ontmoetingscentrum De Wittenhorst in Halsteren verzameld. Ze maken zich ernstig zorgen over de situatie na 1 januari, want ze dreigen niet alleen hun vertrouwde beheerder Ad Maas kwijt te raken, ook alle vrijwilligers hebben aangekondigd hun activiteiten te beëindigen als de WijZijn Taverse Groep in het nieuwe jaar het beheer overneemt.

De Stichting Verenigde Wijkcentra stopt per 1 januari met het beheer van de wijkhuizen in de stad. WijZijn neemt het over, dat is de voorlopige uitkomst van een aanbesteding die de gemeente heeft gehouden. Rond die aanbesteding is veel onrust ontstaan. Want WijZijn wil het personeel van de wijkhuizen, zo'n vijftien mensen, niet overnemen. Ze staan zoals het er nu voorstaat per 1 januari op straat. Vertrouwde gezichten dreigen daardoor te verdwijnen uit de wijkhuizen.

En dat stuit de honderden gebruikers van De Wittenhorst tegen de borst. Ze willen dat de Bergse gemeenteraad er voor zorgt dat zoveel mogelijk van de huidige medewerkers ook in het nieuwe jaar gewoon hun werk kunnen verrichten. En met name zeggen ze dat over Ad Maas, sinds jaar en dag de beheerder van De Wittenhorst. "Ad heeft als geboren en getogen Halsternaar zijn hart verpand aan Halsteren en aan De Wittenhorst."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom