Volledig scherm
PREMIUM
Foto van de Sint Gertrudiskerk ("Peperbus") aan de Grote Markt in Bergen op Zoom © Rijan van Leest

Onrust bij bewoners Bergen op Zoom vanwege plan opvang tientallen arbeidsmigranten

BERGEN OP ZOOM - Inwoners van Gageldonk-Oost zijn niet blij met de plannen voor een joblodge op een braakliggend terrein aan de Brechterhoeflaan in Bergen op Zoom, waar 48 arbeidsmigranten tijdelijk kunnen wonen. Dat blijkt uit de informatieavond van gisteren.

Onder andere de veiligheid en leefbaarheid worden als zorgpunten aangestipt, maar de inwoners zijn vooral ontevreden over de communicatie.

 1. Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom
  video

  Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - Wat ging er door het hoofd van de Canadese militairen die in de Tweede Wereldoorlog naar Europa kwamen om te vechten? ,,Waarom besloten ze om te gaan vechten? Wat waren hun verwachtingen voor de toekomst?” Dat schoot Mark de Robertis als eerste binnen toen hij de Canadese begraafplaats in Bergen op Zoom zag. De Canadese tiener was een van de tachtig mensen die woensdag het ereveld bezochten. Een koor, samen met hun ouders, afkomstig van jongensschool Crescent School in Toronto.
 2. ‘Bergse raad gepasseerd in financiële afwikkeling afbouw Eventum’

  ‘Bergse raad gepasseerd in financiële afwikke­ling afbouw Eventum’

  BERGEN OP ZOOM - Als college van B & W zelfstandig 1,1 miljoen euro extra uittrekken voor de afbouw van Eventum, zonder de raad om krediet te vragen, kan absoluut niet door de beugel. Dat vinden D66, Lijst Linssen, SP, PvdA en Samen 0164. Een ingediende motie van treurnis tegen het college haalde het deze week niet tijdens de begrotingsvergadering. Wel komt er een debat over hoe in de toekomst gehandeld moet worden in soortgelijke situaties.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom