Volledig scherm
© Thinkstock

Onderzoek naar gevaarlijke oversteekplaats Steenbergseweg Halsteren

HALSTEREN - Wethouder Patrick van der Velden laat onderzoeken hoe de oversteekplaats op de Steenbergseweg in Halsteren ter hoogte van de Kapelaan Molstraat en de Eenlandsweg veiliger te maken is. Die toezegging doet hij aan de Dorpsraad Halsteren.

Die organisatie maakt zich grote zorgen over de oversteek, bleek dinsdag tijdens een werkbezoek van het college aan Halsteren. Voorzitter Piet Soffers: "Wie vanuit de Eenlandsweg wil oversteken, heeft bijna geen zicht op het verkeer vanuit de Halsterseweg, je kijkt recht tegen een boom aan."

Wie goed overzicht wil hebben, moet zowat op de weg staan. Dat is ook niet zonder gevaar, omdat er volgens de Dorpsraad steevast te hard wordt gereden. Van der Velden erkent dat de oversteek zo te gevaarlijk is. Hij laat onderzoeken of de boom die het zicht ontneemt gekapt mag worden. Daarnaast stelt hij voor de belijning op de weg aan te passen, omdat die nu suggereert dat er 80 mag worden gereden. Van der Velden verwacht begin volgend jaar een pakket maatregelen te kunnen presenteren.

  1. Zuidwest Wonen haalt onderdeel digitale woningtoewijzing uit de lucht na signalen over fraude in Eindhoven

    Zuidwest Wonen haalt onderdeel digitale wo­ning­toe­wij­zing uit de lucht na signalen over fraude in Eindhoven

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - In afwachting van een onderzoek naar mogelijke fraude bij digitale toewijzing van woningen heeft Zuidwest Wonen het onderdeel 'eerste reactie' op de site tijdelijk uit de lucht gehaald. Dat is gebeurd naar aanleiding van signalen dat bij de website Wooniezie in de regio Eindhoven trucs zijn uitgehaald om als eerste reageerder sneller aan een huis te komen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom