Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Onderwereld beraamt weer aanslag op Brabantse agent

BREDA – Opnieuw is er vanuit de onderwereld een aanslag beraamd op een medewerker van de politie in Brabant. Onbekende criminelen hebben tienduizenden euro’s uitgeloofd voor informatie over de agent. Dat gebeurde nadat op sociale media een haarscherpe foto van de diender massaal was gedeeld met daarbij de tekst dat hij een rechercheur is die undercover werkt.

Die tekst klopt volgens de politie echter ‘absoluut niet’. ,,Hij is gewoon een straatagent bij een lokaal team en werkte die dag toevallig in burger", benadrukt plaatsvervangend chef Toine Timmerman van de recherche Zeeland-West-Brabant desgevraagd. De politie hoopt met het naar buiten brengen van de juiste informatie de dreiging weg te nemen. Ze heeft ‘uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen’ rond de medewerker. 

Drugspand

De foto is volgens betrouwbare bronnen met wie deze krant vorige week sprak gemaakt op 21 mei van dit jaar in Bergen op Zoom. De agent was die dag in burgerkleding aan het werk bij het oprollen van een drugspand. Daar zouden tientallen kilo’s amfetamine zijn opgeslagen. Iemand met de schuilnaam Mokemint zou de foto hebben gemaakt. Bij de afbeelding staat de tekst: ‘Undercover agent werkt bij recherche team west Brabant team afdeling drugs en vermogens delicten. Met dank aan sniper Mokemint Boz’. De afbeelding werd razendsnel gedeeld in vooral criminele Marokkaanse kringen in binnen- en buitenland, aldus de bronnen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom