Volledig scherm
Ondernemersgale in 'De Zeeland' © Archieffoto Niels Krebbekx / het fotoburo

Ondernemersgala Bergen op Zoom verplaatst van lente naar herfst

BERGEN OP ZOOM - Het Ondernemersgala Bergen op Zoom wordt verplaatst van april naar oktober dit jaar. Het bestuur van het gala heeft daarvoor gekozen omdat het evenementenprogramma in de Markiezenstad tijdens het voorjaar altijd propvol zit.

Volgens Debbie de Brie van het Ondernemersgala krijgt het evenement ook een andere opzet. Zo wordt de Inspiratieprijs ingeruild voor de Aangenaam Bergen op Zoom Stadsprijs. ,,Bij de andere prijzen gaan we ook het nodige veranderen. Zo maken we straks onderscheid tussen grote en kleine bedrijven. Ook in de opzet van het goede doel zijn we doende iets te veranderen. Maar het is nog te vroeg daar nu iets over te zeggen."

Ieder jaar verkiest een jury onder meer de 'meest talentvolle starter' en 'ondernemer van het jaar' van de Markiezenstad. Ook kunnen Bergenaren stemmen op hun favoriete kandidaat en tellen die stemmen mee bij de bepaling van de prijzen. Het bestuur probeert iedere keer een andere locatie te vinden voor de uitreikingen. Afgelopen jaar waren die in het Markiezenhof, dit jaar is gekozen voor Theater De Maagd. ,,We zijn daar nu voor de tweede keer. Maar we kijken voor volgend jaar naar een mooie, andere plek die we nooit eerder hebben aangedaan", zegt het bestuurslid.

Niet alleen qua opzet van het evenement gebeurt er het nodige, ook in het bestuur zijn er wisselingen. Kees van Male en Peter Hofwegen vertrekken, Lenny Blaakman treedt toe. De Bie: ,,Op die manier vindt er een verjonging plaats van het bestuur. We hopen zo nog meer frisse en nieuwe ideeën op te doen en uit te voeren."

Vorig jaar is Brasserie De Berk uitgeroepen tot 'ondernemer van het jaar', Sport-BSO De Karmel kreeg de prijs voor 'meest talentvolle starter'. De inspiratieprijs ging naar Marco Musters van Het Spuihuis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom