Buurtbewoners hebben veel overlast van aardappelhandel Kouters. Er zijn bijvoorbeeld veel vrachtwagens die op straat geparkeerd staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners hebben veel overlast van aardappelhandel Kouters. Er zijn bijvoorbeeld veel vrachtwagens die op straat geparkeerd staan. © Evi van der Zee

Ondanks afwijzing rechtbank, wil deze aardappelhandelaar toch 's avonds werken

DINTELOORD - Aardappelhandel Kouters wil dat er bij het bedrijf in de toekomst toch maximaal twaalf avonden per jaar ook na 19.00 uur vrachtwagens mogen laden en lossen. Kouters is naar de bezwaarcommissie van de gemeente Steenbergen gegaan.

De hoeveelheid regen bepaalt namelijk of er aardappels gerooid kunnen worden. ,,Als het goed weer is, kun je de aardappelen snel uit de grond halen”, legt Herbert Pasveer, advocaat van Mark Kouters, uit tijdens de bezwaarschriftencommissie. ,,Maar als het slecht weer is en veel regent, zoals afgelopen periode, kun je geen aardappel binnenhalen. Wanneer het dan het weer wel geschikt is, moet je zoveel mogelijk doen. En dan is het belangrijk dat de klanten van Kouters de aardappelen gelijk kunnen afleveren.” Pasveer geeft ook aan dat als het weer goed is, het ook niet nodig is om na 19.00 uur extra vrachtwagens te laten rijden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom