Volledig scherm
De haven van Dinteloord. Omwonenden zijn niet te spreken over de plannen van de gemeente. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Omwonende eist stilleggen werk aan Dinteloordse haven

DINTELOORD - De herinrichting van de Dinteloordse haven moet worden stilgelegd totdat alle bezwaren tegen de facelift zijn afgehandeld. Dat eist een van de bewoners die vlakbij de haven woont.

De vrouw, die bijgestaan wordt door advocaat Paul Klaver, stelt tijdens de rechtszaak namens alle omwonenden te spreken. Ze zijn niet te spreken over de gemeentelijke plannen en eisen dat die worden teruggedraaid. Zo verdwijnen er te veel parkeerplekken (van de 58 blijven er 43 over), worden de nieuwe plaatsen bovendien te klein en wordt te veel groen opgeofferd voor de nieuwe plannen.

Ook vinden ze dat er niet of nauwelijks rekening wordt gehouden met hun wensen, is de (verkeers-)veiligheid in het geding en is de toegangsweg naar de dijk te steil.

Van 52 naar 49

Quote

Het klopt dat we de laatste versie niet meer met de di­rect-betrokke­nen hebben besproken, maar daartoe ontbrak de tijd

Vertegenwoordiger gemeente

De gemeente zegt dat er van 52 parkeerplekken 49 overblijven, al jaren bezig te zijn en juist de inwoners goed te hebben betrokken bij de plannen. Een werkgroep is geformeerd en daar hebben direct-omwonenden, mensen uit de dorpsraad en winkeliers deel van uitgemaakt. ,,Het klopt dat we de laatste versie niet meer met de direct-betrokkenen hebben besproken, maar daartoe ontbrak de tijd", aldus de vertegenwoordiger namens de gemeente.

Klaver vindt de gemeente juist hiermee een bok heeft geschoten. ,,Vanuit de participatie is er vertrouwen opgewekt. Er is steeds gezegd, we komen erop terug. Maar dat is niet gebeurd."

De inhoudelijke bezwaren van de omwonenden worden pas op 11 september behandeld door de commissie bezwaarschriften. Maar de gemeente wil daarop niet wachten en verder gaan met de uitvoering. De rechter besluit vandaag of dat mag.

Quote

Vanuit de participa­tie is er vertrouwen opgewekt. Er is steeds gezegd, we komen erop terug. Maar dat is niet gebeurd

Paul Klaver, advocaat omwonenden

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom