Volledig scherm
De vakantiewoning in Ermelo waarin Ton Kuijf werd vermoord werd in brand gestoken. © Politie

OM: 4 jaar cel voor Bergenaar Youri B. voor aandeel chaletmoord

Tegen Youri B. uit Bergen op Zoom is dinsdag 4 jaar cel geëist in de zaak rond de Ermelose chaletmoord. Het OM houdt de man niet langer verantwoordelijk voor de dood van slachtoffer Ton Kuijf.

Het slachtoffer werd op 14 maart 2014 aangetroffen bij een brand in een chalet op de Strokel in Ermelo. In de zaak staan vier verdachten terecht.

B., uit Bergen op Zoom, wordt samen met Janet S. uit Kampen verdacht van het doden van de Amersfoortse zakenman Kuijf. B. zei vandaag tegen de rechters dat de brand niet het eerste idee was om het lijk weg te maken. Janet wilde dat hij met het lijk in de auto naar Duitsland zou rijden. B. weigerde.

Brandstichting
B. staat terecht op verdenking van moord in vereniging, het wegmaken van het lijk en de moordwapens en brandstichting. Vanmiddag wordt de strafeis tegen B. bekend.

Afgelopen week eiste het OM 20 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen S. Als de rechters een tbs niet mogelijk achten, wil het OM dat ze levenslang krijgt. Haar broer, Danny S., hoorde gisteren een eis van anderhalf jaar gevangenisstraf tegen zich worden uitgesproken. Hij zou een auto en brandstof ter beschikking hebben gesteld om sporen van de moord te wissen. Danny S. ontkent en stelt dat juist geweigerd te hebben.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom