Volledig scherm
PREMIUM
Dit verandert! In 2020 rijdt de optocht de Fortuinstraat in. Precies omgekeerd van wat we nu kennen. © Chris van Klinken / Pix4Profs

‘Oew neus achternaar’

ColumnBERGEN OP ZOOM - De route van optocht anders? Ondenkbaar! Dat is net zoiets als een Peperbus zonder kiel. De prijsuitreiking niet op de Mart? Belachelijk! En toch. Als je er goed over nadenkt is wat de Stichting Vastenavend in 2020 doet heel begrijpelijk.

Vastenavend is het feest van de omgekeerde wereld. Het hoogtepunt: de optocht. Goed voor tienduizenden bezoekers. Iedereen die ‘n beetje met dit feest heeft is van de partij. Al dan niet verkleed. Dat maakt niet uit. Als je er maar bij bent. En druk is het. Dat moet vooral zo blijven. In een stad die hangt aan tradities.

  1. Binnenkijken bij de rijke zakenman die 50 hectare verkoopt aan de Kalmthoutse Heide
    PREMIUM
    video

    Binnenkij­ken bij de rijke zakenman die 50 hectare verkoopt aan de Kalmthout­se Heide

    Jan Anton Rijsdijk (77) wil zijn prachtige domein Markgraaf opnieuw van de hand doen, maar dan voor een iets lagere prijs dan de 20 miljoen euro die het vijftien jaar geleden nog moest kosten. Het domein van alles samen net geen 60 hectare wordt immers opgesplitst. “Zo’n vijftig hectare zal in handen komen van het Agentschap Natuur & Bos. Ik ben er als groene jongen blij om, want de Kalmthoutse Heide wordt weer wat groter.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom