Rian Liefhebber links, samen met haar twee kleinkinderen en bezoekers bij de opening van de Ontmoetingswinkel.
Volledig scherm
Rian Liefhebber links, samen met haar twee kleinkinderen en bezoekers bij de opening van de Ontmoetingswinkel. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Nu ook gratis soep in Steenbergen: ‘Ik heb nog nooit zoveel liefde gevoeld als in deze periode’

STEENBERGEN - Een bakje soep voor mensen die het zwaar hebben. Het soepproject dat Wim Ligtenberg in Bergen op Zoom is gestart, heeft de vleugels uitgeslagen naar Steenbergen. Rian Liefhebber van de Ontmoetingswinkel deelt sinds deze week ook soep uit. Ze heeft contact gehad met Ligtenberg, maar er wel haar eigen draai aan gegeven.

Deze week zijn haar vrijwilligers voor het eerst op pad geweest. Door de hele gemeente Steenbergen zijn zestig adressen aangedaan waar ze soep en een kleinigheidje zoals fruit hebben uitgedeeld. ,,Het zijn vooral mensen die tussen wal en schip vallen. Mensen die net net bij de Voedselbank terecht kunnen, omdat ze net teveel verdienen. Daardoor zitten ze soms goed in de problemen.”

Blij met alle hulp

In Bergen op Zoom deelt Wim Ligtenberg met een bakfiets soep uit aan daklozen.
Volledig scherm
In Bergen op Zoom deelt Wim Ligtenberg met een bakfiets soep uit aan daklozen. © Timo Van De Kasteele

,,We hebben al veel schrijnende verhalen gehoord. We hopen dat we hiermee echt iets kunnen betekenen.” De soep kookt restaurant Puur vanaf nu wekelijks voor het project. Maar er zijn al meer restaurants die zich hebben aangemeld om te melden. ,,Daarnaast heb ik diepvriesbakjes van de Marskramer Steenbergen gekregen en steunt de Albert Heijn Achterberg ons ook.” Ze is ontzettend blij met alle hulp die ze krijgt. ,,Ik heb nog nooit zoveel liefde meegemaakt als deze weken. Het is ongekend wat mensen voor elkaar overhebben. Het is prachtig.”

Ook de vrijwilligers die terugkwamen van het uitdelen van de soep waren erg onder de indruk, vertelt ze. ,,Onder de indruk van de blijdschap van mensen, om soep. En geschrkken dat er plekken waren waar het echt heel nodig is. Heel triest in een land dat zoveel welvaart heeft.”

Donaties welkom

Adressen krijgt ze onder andere via WijZijnTraverse, maar mensen kunnen zich ook aanmelden of anderen aanmelden. ,,We gaan er vanuit dat alle aanmeldingen terecht zijn, we doen geen screening. Ik ga nog steeds uit van de goedheid van de mens.”

Donaties, ook in de vorm van producten, zijn zeer welkom. De Ontmoetingswinkel zit aan de Kaaistraat 30 in Steenbergen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom