Bergen op Zoom - 20190630 - Pix4Profs / Peter van Trijen. Maria ommegang trekt over de markt langs de vele met hoedjes bewapende toeschouwers.
Volledig scherm
PREMIUM
Bergen op Zoom - 20190630 - Pix4Profs / Peter van Trijen. Maria ommegang trekt over de markt langs de vele met hoedjes bewapende toeschouwers. © peter van trijen/pix4profs

Noodkreet Bergse culturele instellingen: snijden in subsidie is doodsteek voor de stad


BERGEN OP ZOOM - De Bergse culturele instellingen luiden de noodklok. Als de enorme bezuinigingsoperatie van de gemeente doorgaat dreigt de evenementencultuur in een jaar tijd van de kaart geveegd te worden. De sector doet een klemmend beroep op de politiek om met het culturele veld in gesprek te gaan voor het te laat is.

 1. Zomerfoto's: Lekker rollebollen op het Franse platteland
  Weekwinnaar

  Zomerfo­to's: Lekker rollebol­len op het Franse platteland

  Deze week is Judith Buckens unaniem verkozen tot weekwinnaar van de Zomerfoto 2020. Haar kinderen Juulke, Jibbe en Sil zien veel graanrollen liggen langs de route naar hun vakantieadres in Frankrijk. Tijdens een stop om te overnachten in Vivion bij Le Mans zien ze hun kans schoon om op een van de rollen te klimmen en even te poseren. Iedereen is al helemaal in vakantiestemming. En daarom een terechte weekwinnaar. Van harte gefeliciteerd Judith!
 2. België zet nu ook Brabant op oranje: geen reisverbod, wel verzoek om quarantaine

  België zet nu ook Brabant op oranje: geen reisverbod, wel verzoek om quarantai­ne

  Het reisadvies voor Belgen die naar Brabant komen verandert van groen naar oranje. Dat blijkt uit de nieuwste update van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook Utrecht en Flevoland worden oranje, nadat dat begin deze maand al gebeurde voor Zeeland, Zuid- en Noord-Holland. Belgen krijgen geen reisverbod, maar worden wel geadviseerd zich bij thuiskomst te laten testen en in quarantaine te gaan.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom