Volledig scherm
Sabic heropent in 2020 in Bergen op Zoom een fabriek voor plasticgrondstof PPE die in 2014 werd gesloten. Van de benodigde 59 nieuwe personeelsleden zijn er inmiddels 49 gevonden. Er staat nog een tiental vacatures open bij de chemieconcern. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Nog tien vacatures bij Sabic Bergen op Zoom voor heropstart PPE-fabriek

BERGEN OP ZOOM - Chemieconcern Sabic heeft het team dat in 2020 de Bergse fabriek voor plasticgrondstof PPE gaat heropstarten grotendeels compleet. Nog tien van de 59 arbeidsplaatsen moeten worden ingevuld.

De Bergse PPE-fabriek ging in 2014 dicht, maar door de groeiende productie van zonnepanelen is besloten tot heropening. PPE wordt ook gebruikt om spatborden en dashboards in elektrische auto's lichter te maken en voor kabels en printplaten in elektronica.

De opstart kost tientallen miljoenen en levert 59 nieuwe banen op. Na een wervingscampagne in de regio zijn er nu 49 vergeven. Om in 2020 de fabriek te testen en veilig in bedrijf te nemen, zoekt Sabic nog mid-career chemische operators met minstens vijf jaar ervaring. Ook zijn er vacatures in onderhoud, planning, logistiek en quality control.

De Bergse Sabic-directeur Dieter Hollmann noemt een baan bij de PPE-fabriek een unieke kans. ,,Voor iemand die al ervaring heeft in de chemische industrie is zo'n opstart van een fabriek het mooiste wat je kunt meemaken. En we blijven ook na de PPE-herstart op zoek naar operators, technici en engineers.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom