Volledig scherm
Sabic heropent in 2020 in Bergen op Zoom een fabriek voor plasticgrondstof PPE die in 2014 werd gesloten. Van de benodigde 59 nieuwe personeelsleden zijn er inmiddels 49 gevonden. Er staat nog een tiental vacatures open bij de chemieconcern. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Nog tien vacatures bij Sabic Bergen op Zoom voor heropstart PPE-fabriek

BERGEN OP ZOOM - Chemieconcern Sabic heeft het team dat in 2020 de Bergse fabriek voor plasticgrondstof PPE gaat heropstarten grotendeels compleet. Nog tien van de 59 arbeidsplaatsen moeten worden ingevuld.

De Bergse PPE-fabriek ging in 2014 dicht, maar door de groeiende productie van zonnepanelen is besloten tot heropening. PPE wordt ook gebruikt om spatborden en dashboards in elektrische auto's lichter te maken en voor kabels en printplaten in elektronica.

De opstart kost tientallen miljoenen en levert 59 nieuwe banen op. Na een wervingscampagne in de regio zijn er nu 49 vergeven. Om in 2020 de fabriek te testen en veilig in bedrijf te nemen, zoekt Sabic nog mid-career chemische operators met minstens vijf jaar ervaring. Ook zijn er vacatures in onderhoud, planning, logistiek en quality control.

De Bergse Sabic-directeur Dieter Hollmann noemt een baan bij de PPE-fabriek een unieke kans. ,,Voor iemand die al ervaring heeft in de chemische industrie is zo'n opstart van een fabriek het mooiste wat je kunt meemaken. En we blijven ook na de PPE-herstart op zoek naar operators, technici en engineers.”

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom