Volledig scherm
PREMIUM
De initiatiefnemers voor een hotel langs de A4 bij Steenbergen presenteerden in 2018 hun plannen in het gemeentehuis van Steenbergen. V.l.n.r: Luud van Ginneken, D66-wethouder Marijke Vos, Ad van Beijsterveldt en Andre Lips die de hotellocactie aanwijst op de plattegrond van Steenbergen. © Franka Van Der Rijt

Nog lang geen hotels langs de A4 in Bergen op Zoom en Steenbergen

BERGEN OP ZOOM/STEENBERGEN - Na Bergen op Zoom kampt ook Steenbergen met flinke tegenslag bij de gewenste bouw van een hotelaccommodatie langs de A4. Van de begin 2018 met veel tamtam aangekondigde plannen is tot nu toe niets terecht gekomen.

De geplande hotelbouw langs de Zeelandweg-Oost in Steenbergen is voor onbepaalde tijd vertraagd. Onlangs is duidelijk geworden dat het de gemeente Steenbergen niet is gelukt om de boerderij van de familie Moors aan de Zeelandweg-Oost te verwerven. De gemeente publiceerde korte tijd geleden wel een ondertekende koopovereenkomst, maar die blijkt te zijn ontbonden. Waarom de aankoop strandde, wil niemand zeggen. Zowel de gemeente als Moors en raadsleden houden de kaken stijf op elkaar. ,,Het is niet aan ons om daarop in te gaan”, zegt gemeentewoordvoerster Angelique Harbers.

  1. Missionaris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemdheid in Taiwan
    PREMIUM
    Interview

    Missiona­ris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemd­heid in Taiwan

    HUIJBERGEN - Aan de thee in het broederhuis van Huijbergen schiet Jan van Aert (84) vol. Na een verblijf van 57 jaar op Taiwanese bodem is de laatste Nederlandse lazarist weer thuis. Maar wat is thuis als je zo lang weg was van je geboortegrond? Jan heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Dankbaarheid en heimwee vechten om voorrang. ,,Na al die jaren voelt hij zich meer Chinees dan Nederlander. Zijn hart ligt in Taiwan.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom