Volledig scherm
De kunstenaars van de KunstSjop maken schilderijen voor de verkoop. 'Van de opbrengst kopen we weer nieuwe materialen.'

Nog een leeg pand in Bergse binnenstad: Kunstsjop vertrekt naar Lambertijnenhof

Bergen op ZoomBERGEN OP ZOOM - Ook de Kunstsjop verdwijnt uit de binnenstad van Bergen op Zoom. De plek waar cliënten met een verstandelijke beperking van S&L Zorg kunstwerken maken, verhuist in mei naar het zorgcomplex Lambertijnenhof.

S&L Zorg kiest voor de verhuizing naar zorgwijk Lambertijnenhof zodat meer cliënten gebruik kunnen maken van de creatieve dagbesteding in de Kunstsjop.

Dat zijn er nu zo’n twintig. ,,Lang niet al onze cliënten zijn mobiel genoeg om naar de binnenstad te komen”, aldus woordvoerder René van Donschot.

Met de Kunstsjop vertrekt weer een bekende speler uit de Kortemeestraat. Eerder werd al bekend dat de vestiging van de Markiezaatsbibliotheek verhuist en ook de VVV Brabantse Wal verdwijnt uit de straat.

John Pietjouw, bestuurslid van ondernemersvereniging Sterck en eigenaar van kledingzaak InStyle, baalt van het nieuws over de Kunstsjop.

,,Leegstand is nooit goed. Je ziet het niet alleen in de Kortemeestraat, maar door de hele stad. Ik vond de Kunstsjop ook echt een toevoeging voor de binnenstad.”

Ook Dave Koevermans vindt het jammer. Hij runt drie zaken in de binnenstad van Bergen op Zoom. ,,Hoe meer leegstand, hoe slechter het is."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom