Brina Franken.
Volledig scherm
Brina Franken. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Nieuwsgierig

Van het landBERGEN OP ZOOM - Op donderdagmorgen haal ik dikwijls als eerste de krant uit de brievenbus om de column lezen. Ik weet namelijk niet altijd wat de kinderen schrijven en ben daar wel nieuwsgierig naar. 

Quote

Een beetje rust is welkom, want de komende weken zijn nog druk genoeg.

Brina Franken

Toch best logisch, denk ik. Het gebeurt ook wel, dat we ze al van te voren van elkaar lezen. Dan zijn we niet zeker van de inhoud en vragen we aan een van de anderen hun mening. Dat zorgt best wel-eens voor discussies, want het is niet altijd het antwoord waar je op hoopt. Soms betekent het ook dat je de inhoud moet verbeteren of veranderen.

In het begin van het schrijven van onze columns was dit trouwens veel vaker het geval. Onzekerder, een beetje angstig misschien voor de mening van de lezer. Maar de regelmatige complimentjes die we krijgen van lezers geven ons meer zelfvertrouwen en dus vragen we niet zo vaak meer naar de mening van de familie.

Alleen maar fijn, iedereen heeft al genoeg aan zijn hoofd. Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan, wordt het steeds rustiger op het bedrijf. De appel-en perenoogst is bijna gedaan en de velden raken ver leeg.

Werkbezoek

De regen die we zo misten in de afgelopen zomer was deze week goed aanwezig. Aan de ene kant is dat heel welkom, maar aan de andere kant zorgt dat ervoor dat de mensen minder snel langskomen. Maar een beetje rust is welkom, want de komende weken zijn nog druk genoeg. Zo krijgen we binnenkort een werkbezoek van de Zuidwestelijke Delta. Rijk en regionale overheden werken samen voor een aantrekkelijk en gezond deltagebied. Ze hebben ons gevraagd een praatje te houden over het runnen van ons bedrijf

De familie Franken uit Bergen op Zoom schrijft om beurten over het wel en wee op hun fruitteeltbedrijf.
Volledig scherm
De familie Franken uit Bergen op Zoom schrijft om beurten over het wel en wee op hun fruitteeltbedrijf. © Tonny Presser © 2018

Verder zijn we ook genomineerd voor de GoBoZ ondernemersprijs. Heel leuk, maar om daarvoor in aanmerking te komen, moet er door ons nog wel wat werk verzet worden. Nog even doorzetten voordat de winterslaap kan beginnen.

En dan nog even terug naar de column van Paul van vorige week. Bij het lezen hiervan moest ik sterk aan mijn moeder denken. Als ze had gelezen over de boerenkoolchips en scheten laten, had ze gezegd: ‘Foei Paul, zo zeg je dat niet. Dat hoort niet. Zeg maar, je laat er eentje vliegen’.

OZo zie je dat bepaalde woorden verschillende associaties en reacties oproepen. Maar waarschijnlijk geldt dat niet voor mij alleen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom