Volledig scherm
© stock.xchng

Nieuwe werkwijze Woensdrechtse buitendienst slaat aan

WOENSDRECHT - De evaluatie van de herpositionering van de Woensdrechtse buitendienst laat louter positieve resultaten zien. De Woensdrechtse wethouder Jeffrey van Agtmaal is blij met de uitkomst. "Een jaar geleden was het nog afwachten of de herpositionering goed zou uitpakken", zegt Van Agtmaal. In 2014 werd een onderzoek ingesteld naar een andere werkwijze van de buitendienst waarbij maatwerk het belangrijkste uitgangspunt was.

Uitkomst van het onderzoek was dat er per 1 januari 2016 begonnen werd met zogenaamde wijkteams waarbij elke Woensdrechtse kern een vast team zou krijgen die zich bezig gaan houden met het groenonderhoud en het onderhoud van het straatmeubilair. De wijkteams zijn samengesteld uit medewerkers van de gemeente Woensdrecht en de WVS groep.

"Dat was voor de teams even wennen maar al snel was er sprake van een hechte samenwerking", zegt Van Agtmaal. Maar hij zegt dat de belangrijkste uitkomst is dat de wijkteams in nauw contact staan met de inwoners. "Ze zijn herkenbaar in de straat en makkelijk benaderbaar. Het onderhoud aan het groen en het straatmeubilair is aanzienlijk verbeterd".

Door de raad werd drie jaar geleden vanwege een bezuinigingsoperatie besloten om het groenonderhoud terug te brengen van niveau B naar C. "Die besparing is gerealiseerd maar het mooie is dat het niveau door de inzet van de wijkteams op B is gebleven en soms zelfs op A zit".

Van Agtmaal weet ook dat er bij de Woensdrechtse servicelijn aanzienlijk minder klachten binnen komen over het onderhoud. "Dat komt omdat de burgers de wijkteams persoonlijk kunnen benaderen en de wijkteams zelf in de gaten houden wanneer er bijvoorbeeld een plantsoen moet worden opgeknapt. Voorheen liep dat altijd over meerdere schijven". Van Agtmaal hoort ook alleen maar positieve geluiden vanuit de WVS groep. We hebben onlangs de detacheringovereenkomst met WVS met drie jaar verlengd".

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom